Influencer (2023)

Influencer… a szó, amitől instant hányingert kap a legtöbb, a kifejezést értő ember. A néhány éve köztudatba is betört szakma tulajdonképpen egy olyan marketinges eszköz, amely mindennapunk részévé vált, még ha nem is feltétlenül ismerjük fel azt. No, de mielőtt túlságosan mélyen belemennénk egy számunkra totálisan irreleváns szakterületbe, nyargaljunk is át a 2023-ban bemutatott azonos című thrillerre, amely meglepő módon nagyon is helyet követel magának az éves toplistákon – legalábbis az enyémen biztos!

A film központi szerepében CW áll, a Cassandra Naud arcát pedig biztosan nem felejti el az, aki már látta valahol. A fél arcát beterítő anyajegynek köszönhetően Cassandra igazi egzotikus szépségnek tekinthető, amely szinte tökéletesen megalapozza CW karakterét és motivációját. Külön érdekesség, hogy a színész-táncosnőnek lett volna lehetősége eltávolítani a furcsa elváltozást, de úgy gondolta, ő ettől válik egyedivé.

A cselekményről igazán sokat nehéz lenne írni, a film korai szakaszában megismerjük CW személyiségét és vágyait, amely végül végigkíséri a 90 percet, hogy aztán egy igazán önbeteljesítő, frappáns kifejletben érjen véget.

Ne ítélj címről – tartja az ősi közmondás, amely egyébként sokadszorra nyert bizonyítást, hogy mennyire igaz. Valahogy ugyanígy álltam anno a #horror című tinihorrorhoz, amely szintén kifejezetten erősre sikeredett, így szinte már meg sem lep, hogy sikerült erre a thrillerre is 8 pontot adnom.

A Thaiföldön forgatott alkotás gyönyörű vágóképekkel fűszerezett, és ahhoz képest, hogy tulajdonképpen miről is szól, váratlanul komor és baljós hangulatot kölcsönöz a nézőnek. A kiváló színészi teljesítményt és csodaszép tájat remek zenei aláfestés és vágás fűszerezi, bár talán a cselekmény elbírt volna egy picit rövidebb játékidőt is, az ugyanis egy picit repetitívvé válik a film második felére – mondom ezt úgy, hogy még kicsit hirtelen is ér véget az Influencer.

Jó szívvel ajánljuk azoknak, akik szeretnének egy könnyed kikapcsolódást, nem akarnak túl sokat agyalni egy filmen, cserébe viszont szeretik az igényes megvalósítást és szép környezetet. Az Influencer nem egy kaszabolós slasher vagy egy torture porn, de azért így is folyik benne a vér, a szerethető karakterek és az egyszerű, de izgalmas cselekmény viszont bőven az átlag felé emelik.

Értékelés: 8/10

(Varin)

Be the first to comment on "Influencer (2023)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.