Piranha Women (2022)

Fred Olen Ray neve egyet jelent az alacsony költségvetésű televízióra készült, minimális szórakoztatási értéket képviselő B-produkciókkal; legyen elég annyi, hogy nem ma kezdte a hulladékfilmes ipart. Filmográfiájában rendre feltűnő szoft-erotikus, bikinis és kábeles kebelvillantós csodák mellett olyan trash-gyöngyszemek találhatók, mint a Biohazard, a Hollywood Chainsaw Hookers, az Alienator vagy az örökzöld (rajzfilmszörnyes slasher) Evil Toons. Ezúttal egy visszafogottan silány, ám maximálisan a bűnös élvezetek kategóriájába illő alkotását hoztam el nektek, ha van egy órácskátok rá.

Alexia rákos megbetegedésben szenved – erre kiváló sminkjéből egyébként mi is hamar rájöhetünk -, szerencsére éppen akkor találkozik egy szakorvossal, aki egy újfajta kísérleti kezelést ajánl: piranha-génekkel gyógyítaná meg a halálos kórt. Mindeközben a rendőrség partra vetett és iszonyatos szétcincált férfihullák ügyében nyomoz, legalábbis egy párbeszéd elejéig ezt láthatjuk.

Miközben Alexia elkezdi a kezelést, addig barátja, Richard egyik munkatársával indul italozni az előléptetés okán, ám egy pohárka után a munkatárs hamar eltűnik egy attraktív lánnyal. És már csak holtan kerül elő. Richardot kihallgatják a gyilkosság ügyében, ráadásul Alexia rendkívül illedelmesen egy A4-es lapra kézírást utánzó betűtípussal kinyomtatott búcsúüzenetben közli, hogy többet már ne keresse. A barát ezek után meglátogatja a kísérleti gyógymódot ajánló orvost, hátha többet tud meg tőle, majd pedig a bárba visszatérve feltűnik a másik ismerős piranha-csaj is…

A Piranha Women egy teljesen szolid, alig egy óra hosszúságú trashfilm, amely a költséghatékonyságáról egyébként is messze földön híres Full Moon Empire égisze alatt látott napvilágot. Az élmény fokozása kedvéért a minimális szereplőgárdába tartozik még a felsorolt karaktereken kívül egy előléptetéseket ide-oda dobáló röhejes főnök meg egy teljesen alkalmatlan bárpultos. Aztán kapunk még az arcunkba jobbára a cselekményt előrehaladását egyáltalán nem támogató bullshit-dialógusokat, és persze kötelező elemként monokinis lányokat, mert mint tudjuk: nincs Fred Olen Ray produkció csöcsök nélkül.

A speciális effektek kimerülnek az utómunka során a lányok szájába varázsolt pengeéles fogakban, de ez nem minden, ugyanis a címszereplők tüdőcsúcsaira szintén kerültek veszélyes fogakkal ellátott harapós bimbók! Szóval legalább kapunk némi WTF-faktort, ha már a forgatókönyv és a költségvetés meglehetősen lapos. A fináléban a megmérgezett medencéből villámok közepette előbukkanó mocsárszörnyszerű entitásra pedig egész egyszerűen nincsenek szavak. A Piranha Women délutáni matinénak vagy elalváshoz teljesen kiváló alapanyag, továbbá akár hullarészegen is tehetünk vele próbát, vagy ha eleve bírjuk a szarfilmeket.

Értékelés: 5/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Piranha Women (2022)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.