Ichi the Killer (2001)

ichithekiller_thumbMegszokhattuk már, hogy a legmorbidabb alkotások Japánból ömlenek a pofánkba évről évre. A manga műfaj is a távol-keleti szigetországból indult világhódító útjára, és ezen “aranyos” kis képregények útján számos elmebeteg történettel ismertettek meg minket ferdeszemű barátaink. Az Ichi The Killer című film is egy ilyen manga-adaptáció, ezt le sem tagadhatná. Képregénybe illő mészárlásos és kínzásos jelenetek, perverziók széles skálája, jakuzák…és egy baromi fordulatos és cselekményes történet: ez mind, és nem több, amivel az Ichi The Killer büszkélkedhet.

ichithekiller1

Az Anjo klán főnökének nyoma vész. Kakihara, a főnök első embere rögtön átfogó nyomozásba kezd a tokiói alvilágban. Kakihara egy “jópofa” ember, minden értelemben. Nem csak az összekaristolt arca miatt. Nem csak azért mert a pofija két oldalt szét van nyesve és piercingekkel van összefogatva. Kakihara egy kibaszott szadomazochista állat. Az néző szimpátiáját rögtön el is nyeri, amikor egy Suzuki nevű kollégáját, akit a főnök meggyilkolásával gyanusítanak…hát hogy is mondjam, a plafonra kampózza. Ezek a japók persze amilyen kicsik, olyan kemények, úgyhogy Kakihara kénytelen egy kis forró olajat is Suzuki hátára borítani. Persze hiába kínozza szegény embert…egészen más áll az események hátterében. Méghozzá Ichi. Ichi alapból egy kis balfasz, viszont ha bántják egy szadista gyilkossá válik. Ichinek bűntudata van, amiért tinédzserkorában végignézte, amint egy lányt megerőszakolnak a többiek, és nem segített. Ichivel nem történt ilyesmi tinédzserkorában. Hogy hogy van ez mégis? Egy öregúr, névszerint Jiji, poszt-hipnózis segítségével Ichi emlékeibe ültette ezt a meg nem történt eseményt, és ennek segítségével gerjeszt szegény kölökben gyilkos indulatokat. Most az Anjo klán és Kakihara a célpont. És Kakihara, mazochista lévén alig várja, hogy Ichi végezzen vele…de Ichinek még sok dolga van addig…

ichithekiller2

“Állat”, ez volt az első gondolatom a film után. Természetesen a történet ennél sokkal sokkal bonyolultabb, de igyekeztem épphogycsak a lényegre szorítkozni, mert igazán kár lenne lelőni minden poént. Minden egyes szereplőnek van valami beütése, és minden ötpercben mutatnak valami érdekes emberkínzást, vagy halálnemet. A csöpögős, darabolós jelenetek ugyan erősen animáltak, de azt hiszem ennyit elnézhetünk. Kötelező darab!!!
(Készült egy folytatás is Ichi néven, ami az előzményeket meséli el.)

 

értékelés: 10/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Ichi the Killer (2001)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.