Sharktopus (2010) (Cápolip)

Míg a MegaShark vs. Gian Octopus Asylum gyöngyszem esetében a szörnyek egymás ellen harcoltak (ígérem, nem használom többet viszonyítási alapnak ezt a förmedvényt, legfeljebb csak minden mutáns-állatos filmek legaljaként), mostani mozinkban e két rettenetet egybemixelték, hogy ez a bizarr testfelépítésű, csápokkal rendelkező cápa akár a partra is ki tudjon menni, hogy étvágya úgy kívánja! Köszönjük SyFy!

Előzőekben említett retteneten kívül is akad még jó pár brutális méretű, illetve étvágyú, mutáns cápákról szóló marhaság Spielberg azonos című mozifilmjén, és egyre romló tendenciát mutató folytatásain kívül persze, pl. Lamberto Bava Szörnycápája, Háborgó mélység, Megalodon, valamint a Shark Attack (magyarul Gyilkos cápák) Film+ gyanús sorozat stb., de a másik faj óriásira nőtt példányaiból is találhatunk fantasztikus és/vagy víz alatt játszódó horror filmeket dögivel. Hogy miért kellett e két vízi szörnyszülöttből egy keresztezés során ennyire gagyi mutánst létrehozni, fene se érti, de ha már így esett, Roger Corman kapva kapott az alkalmon, hogy e tévére készült film produceri teendőit ellássa…

Sharktopus – abba most tényleg ne menjünk bele, hogy miért kell egy ilyen félig cápa, félig polip jószágot előállítani – éppen a vízben úszkálgat, mikor egy óvatlan hajós leszakítja a kvázi nyakörvét, és megszökik. Később Mexikóban tűnik fel, egészen pontosan Puerto Vallarta tengerpartján gyűjti be áldozatait. Lelkes cápolip-vadászaink (köztük a kimagasló ZS-filmes múltú Eric Roberts) mindent megtesznek befogására, de egy amatőr tévéstáb (filctoll-tetkós operatőr a kedvencem!) is megpróbálja lefilmezni az attrakciót. Jó néhány statisztával egyetemben, aztán a végére Eric Roberts kolléga is elhalálozik, mikor nyakon szúrja a szörny (pedig izgultam érte, mint állat!), de aztán hőseink egy laptop vezérlésű lövedék segítségével felrobbantják a bestiát.

Ha még nem lennétek tisztában vele, hogy néz ki, vázolom a szörnyünket, mert valami beszarás!! Első fele sima cápa (tű éles fogsor, valamint cápauszony ahogy kell), második fele pedig szigonyszerű, brutálisan éles polipcsápokban végződik, e kettő közötti kvázi perforációnál pedig még tüskék is meredeznek, ki tudja miért. Na, most ha olyan kedve van a cápolipnak, akkor fogja magát, és csápjait lábként használva (!) kisétál a partra, mindeközben saját irdatlan testsúlyát cipelve egyensúlyozza, ami nem kicsit idiótán néz ki, szóval istentelenül botrányos amit művel! Azon meg már tényleg ne akadjunk fent, hogy mind a cápa, mind a polip vízi lények, ergó nem tudnak kimenni a szárazra, de nyilván mutáns génjeikből fakad, hogy neki sikerül, haha! És azt még el sem meséltem, hogyan öl: csápjait szigonyként használva keresztülbök, majd bekanyarint a cápaszájba, félelmetes!! Rajta kívül vannak még ugye dögös macák, akik a tengerparton süttetik bájaikat, egy sor teljesen felesleges párbeszéd és ostoba mozzanat, gagyi CGI-effektek, valamint egy csomó egyéb marhaság, amiről most nem óhajtok beszélni, nyilván mindenki látott már ehhez hasonló rettenetet.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Sharktopus (2010) (Cápolip)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.