Forbidden World (1982)

Cikkem tárgya hivatalosan folytatása az egy évvel korábban bemutatott Galaxy of Terrornak, gyakorlatilag semmi köze nincs hozzá. Egy, a saját keretein belül tisztességesen elkészített Alien ripoffról van szó, annak minden hátrányával!

„A legrosszabb, amit egy filmmel tehetünk, ha az alacsony költségvetés ellenére nagy mozinak állítjuk be. Ekkor születnek a legrosszabb munkák”- mondta Roger Corman és saját intelmeinek eleget téve, itt meg sem próbálta többnek eladni a filmet mint ami, de azért hajmeresztő, hogy a nyitányban zanzásítják a film legjobb részeit és ez a pár perc majdnem jobb mint maga a kész mű. 🙂

Ez az ominózus összefoglaló rengeteg szexet és erőszakot ígér, ráadásul komolyzenével festik alá, amitől természetesen messze nem szárnyal kubricki magasságokban, de előételnek tökéletes. A történet főhőse álmodja ezt a kis prológust, akit Sam nevezetű robotja ébreszt – Sam amúgy egy Star Wars forgatásról kölcsön vett birodalmi harcos, gondolom Lucasék a környéken forgattak -, siessen támadás érte a hajót. Némi arcpirító harcjelenet után, emberünket átvezénylik egy sivatagos bolygóra ahol – mint kiderül – létrehoztak egy mutánst, aki különös – a Ridley Scott fantazmagoriária hasonlító – alakot tud ölteni. Miután a lény kiszabadul elkezdődik az öldöklés, persze szexjelenet, fedetlen női keblek és némi irrealitás(!) is tarkítják a nagy gyilkolást.

Szerencsére nem csak a bázison, hanem a bolygó felszínén is folyik a küzdelem, így legalább a helyszínek változatosak, a történettel ellentétben. Ezt a hihetetlen kreatív sztorit egyébként a B-film veterán Jim Wynorskinak köszönhető, aki manapság olyan „kultfilmeket” készít, mint a Komodo vs Cobra vagy a Dinocroc vs. Supergator! Na, így már nincs mint csodálkozni. Persze a Corman istállóból kikerülő mének mindig az egyszerűségükről, célratörésükről, ösztönösségükről voltak híresek, így hát itt sem kell többet várni. Ömlik a vér, csinos lányok közösen zuhanyoznak és szappanozzák egymást, a szörny pedig annyira intelligens, hogy még kommunikálni is lehet vele.

Fogyasztható alkotásról van szó, kellő vérrel, gusztustalanággal és szexel, hangulatos fényképezéssel és izgalmas jelenetekkel.

Értékelés: 6/10

Miskei

3 Comments on "Forbidden World (1982)"

  1. Jim Wynorski bácsit szeressük ^_^

  2. Ezek alapján kíváncsi vagyok, milyen lesz a Dead Space.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.