Rotten Shaolin Zombies (2004)

Ne dőljetek be annak, hogy főszereplőink ferdeszeműek, itt kérem egy kanadai short horrorkomédia van terítéken! Az extra alacsony büdzsé ellenére szerencsére a jól sikerült fajtából való.

Történetünk egyszerű, ahogy azt már az ilyen rövid filmecskéktől megszokhattuk. Két bátyó sorsát követjük, akik éjjel-nappal együtt lógnak, játékból harcolgatnak egymással (talán karatéznak), együtt ebédelnek, szóval testvéri szeretet melengeti keblüket. Az egyik közös vacsora azonban tragédiába torkollik, amikor egy különleges mérgező halból készített szusi rátámad az egyik bratyóra, aki azon nyomban belehal sérüléseibe. A másik tesó megroppan a gyásztól, senki nem töltheti ki szívében a keletkezett űrt. Azonban a méregnek köszönhetően nem sokáig kell nélkülözniük egymást, de nem egészen olyan állagban tér vissza az öcskös, ahogy kellene. Egy végső összecsapás vár rájuk, ahol az etikailag helyes győzelem megfosztana az általad legjobban szeretett személytől. Újra…
Pár félresikerült kanadai húzás után én azt kezdtem gondolni, hogy híján vannak mindenféle humornak, de kellemeset csalódtam. A poénok nagy részét mondjuk a durván gagyi “effektek” szolgáltatják, de például azt nagyra értékeltem, hogy két dalt is írtak direkt ehhez a történethez. Zombirajongóknak mindenképpen ajánlom, jobban nem is sülhetne el egy közös baráti ökörködés.

értékelés: 5/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Rotten Shaolin Zombies (2004)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.