Panic Attack ((Ataque de Pánico!)) (2009)

Viszonylag régen mutattam már be rövidfilmet, úgyhogy most fogadjátok sok szeretette ezt a minden szempontból fantasztikusra sikerült, egyébként pedig sci-fi tematikájú szösszenetet, melynek uruguayi származású rendezőjét, bizonyos Fede Alvarez-t már csak azért is érdemes megjegyezni, ugyanis ő fogja rendezni a 2013-as Evil Dead re-make mozit! Várós, mi?!

A kisfilm történetén igazából nincs mit magyarázni, legyen elég annyi, hogy idegen-megszállás in your fuckin’ face, haha! Ezek a CGI-vel felturbózott, gyors és tömör vágásokból felépülő képsorok valami fenomenálisra sikerültek, még így gép előtt is szinte egy az egyben átjött a filmben felvázolt bizarr és groteszk világvége hangulat! (Féltem is utána az ablakon kinézni, hátha…)

Aláfestő zeneként pedig nem más cidriztet minket, mint a John Murphy nevű fazon 28 nappal / héttel később c. filmekből már ismerős, hátborzongató és rendkívül szuggesztív témája – aminek hallatán engem konkrétan a hideg ráz,  brrr! Azt hiszem, szerénytelenség nélkül elmondhatjuk, ez a mű minden tekintetben odab*sz!

Rövidfilmünk megtekinthető: ITT!

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "Panic Attack ((Ataque de Pánico!)) (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.