Élménybeszámoló: Halloween Night Fest @ Corvin mozi, 2012.10.26.

Idén aztán nem panaszkodhatunk, hiszen október utolsó napjaira rendesen el vagyunk látva rémfilmekkel. Egyszer adott a már évek óta zajló Horrorzabálók Éjszakája néven futó maratoni rendezvény, melyen borzongásra vágyó fanoknak egy egész műszaknyi horror megtekintésére van lehetőségük, aztán ott a Titanik filmfesztivál által szervezett Budapest Horror Show háromnapos vetítése, emellett pedig még a Corvin moziba is beülhettünk, hogy megsasoljunk pár, hazánkban először bemutatásra kerülő alkotást.

A program péntek este hattól kezdődött. Egy filmre 1490 Ft volt a jegy, egész estére pedig 3990 (ami azt jelentette, hogy annyi filmre ülsz be, amennyire csak tudsz), tehát ez utóbbi jóval kecsegtetőbbnek tűnt egy magamfajta horrorguru számára. Három külön teremben (Korda, Radványi, Karády) kb. 15-20 perces szünetekkel zajlottak a vetítések. Az eredetileg meghirdetett filmekhez képest a szavazás után már „csak” heten maradtak versenyben, de még így is igen színesre sikeredett a felhozatal: kiváló horror-komédiáktól kezdve az agyzsibbasztó náci zombis trash gyöngyszemeken át a drámaian utópisztikus hangulatba ringató thrilleren át volt aztán minden. Engem például mérhetetlen büszkeséggel töltött el, hogy maximalista módon a hétből ötöt sikerült abszolválnom, és nem aludtam el, haha!

Filmek szünetében a non-stop nyitva tartó büfé gondoskodott a vendégek ellátásáról, emellett pedig a Parapark, illetve az Underground Fear standjánál várták az érdeklődő egyéneket, de a meglepetéseknek ezzel még koránt sem volt vége! Történt ugyanis, hogy amikor véget ért a Lobos de Arga című spanyol horror-vígjáték, de még nem oltották fel a lámpákat, hirtelen mindenféle rémalak került elő a terem egyes helyeiről, durván frászt hozva szerencsétlen, mit sem sejtő nézőkre.

Eme illusztris társaság – mely tagjai között megtalálható volt Freddy Krueger, Jason Vorhees, Samara, Pennywise (aka Krajcáros bohóc az Azból), valamint Iván, a tagbaszakadt orosz mészáros -, aztán egészen hajnalig velünk maradt, hol beülve egy-egy filmre, hol pedig láncfűrészét bőgetve paráztatta az útjukba kerülő egyéneket. Szóval elég cool-ra sikerült!

Amennyiben valaki lemaradt ezekről a Magyarországon elsőként itt bemutatott filmekről, a fesztivál után nyugodtan kikölcsönözheti őket a UPC videótárából, az általam szemrevételezett filmekről (Vigyázat, vérfarkas!, Juan, a zombivadász, A 25. Birodalom, Hasadás, illetve A helyőrség: Fekete nap) pedig nemsokára Ti is olvashattok itt a CineGore oldalán!

eyescream

Be the first to comment on "Élménybeszámoló: Halloween Night Fest @ Corvin mozi, 2012.10.26."

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.