Poltergeist 3. (1988) (Kopogó szellem 3.)

poltergeist3_thumbSokat elárul egy film harmadik részéről, ha az eredeti gárdából szinte senki nem tér vissza – bár azért ez esetben kicsit elnézőnek kell lenni, hiszen a két legfőbb karakter újból felveszi a kesztyűt a szellemekkel szemben, kiűzik az összes gonoszt, megtisztítva egy felhőkarcolót, megmentve ezzel sok száz embert, akik az egészből semmit sem vesznek észre, csak annyit hogy hideg van.

Szegény pici Carol Anne élete egyre nehezebbé válik. Nem elég, hogy szellemek kísértik és szeretnék megkaparintani a lelkét, még a családja is lepasszolja egy speciális gyermekeknek fenntartott iskolába, így kénytelen a nénikéjénél, Patriciánál élni. Az új család, egy szokványosnak nem nevezhető helyen, egy felhőkarcoló legfelső szintjén él, a családfő ráadásul az építmény vezetője is. Mindenhez van kulcsa, minden bajjal őt keresik, és imádja Carol Annet. Nem úgy Patricia, aki idegenkedik és fél kis rokonától, ráadásul van egy kamasz lánya is (Lara Flynn Boyle első mozija), aki igen erős érdeklődést kezd mutatni a máik nem iránt.

Poltergeist302

A kislányban így hamar kialakul a honvágy, ráadásul az iskolában a csupa hiperaktív kölyök csúfolja, míg a tanára egy földhözragadt racionalista, Vágó Pista egyik állandó szkeptikusa. Szerencsére a régi kobold hangú ördögűző Tangina megérzi, hogy Carol Anne nincs biztonságban, mert az előző részből megismert Kane szelleme újból megtalálta őt. A tükrök repednek, az épület hűtőházzá alakul, autók kelnek életre, aki pedig nem hisz a gonoszban elpusztul.

Poltergeist303

Heather O’Rourke sajnos elhunyt az utómunkálatok alatt, így mikor a MGM kitalálta, hogy újra kellene venni a végét, kénytelen-kelletlen testdublőrt használtak, ezért van, hogy az utolsó percekben mindig takarásban van a kislány arca.

Poltergeist301

A trükkökre itt már lényegesen kevesebb pénz jutott, ennek ellenére, ha kimondottan videóra szánt alkotásként tekintünk rá (pedig nem annak szánták), akkor fogyasztható az effekt felhozatal. Se nagynevű rendező, se zeneszerző senkit nem sikerült megfizetni, így csak az öröm marad, hogy a bukásnak köszönhetően, már több rész nem készült. Szerény kis pozitívum, de legalább semmit sem ér. 🙂

 

Értékelés: 4/10

 

Miskei

1 Comment on "Poltergeist 3. (1988) (Kopogó szellem 3.)"

  1. Van pàr èrdekes trükk,effektus a 2-3 rèszekben is,ezeket leszàmítva egy rettentő sivàr,unalmas,szenvedős filmek. Szinte ugyanazt èreztem mint az Omen ill. Ördögűző esetèben – kàr volt folytatni. Az első rèszek alapkövek, kedvenceim.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.