666 Park Avenue (2012-2013)

parkavenue_thumbVérbeli amcsi sorozatot fogok ma ajánlani, hiszen egy patinás New York-i bérházba, csupa szép és gazdag ember közé kerülünk általa.  Klasszikus történetek keverednek egy pokoli kotyvalékká: Rosemary gyermeke és az ördöggel(?) kötött, visszafelé elsülő alkuk mellett egy titkos társaság és egy önálló életét élő épület körvonalai bontakoznak ki.

Jane és Henry régóta együtt élnek, olyan igazi Barbie és Ken szépségű, de fájdalmasan csóró párocska. Úgy érzik, hogy megfogták az isten lábát, amikor a csodálatos Drake nevű épület lakóivá, sőt gondnokaivá válhatnak. Még nem sejtik, hogy a tulajdonoshoz és feleségéhez fűződő, talán a kelleténél szorosabb barátságuk és a ház szövevényes múltja milyen irányba tereli az életüket.

666 park avenue 1Henry egyszerű hivatali tanácsadóból egyenesen a szenátori székre kezd el pályázni Gavin hatására (akit a sorozat húzóneve, Terry O’Quinn alakít), így egyre kevesebb ideje marad a sötét zugokat is a legnagyobb figyelemmel felfedező Jane-re, aki talán be is csavarodik kicsit. Közben a többi lakás lakóinak titkaival is megismerkedünk, és kiderül, mire is megy ki a játék. Persze csak nagy vonalakban, hiszen újabb és újabb csavarokkal, részletekkel és rejtélyes bűntényekkel bővül ki a cselekmény.

666 park avenue 2Az elején szkeptikus voltam a sorozattal, unalmas és túlontúl bugyuta amerikai benyomást kellett. Szerencsére részről részre, ügyesen felépítve került egyre közelebb a szívemhez. A cgi extra béna benne, de a történet klasszikusokból építkező fordulatai és a jó-gonosz duónál árnyaltabb karakterek bőven kárpótoltak ezért. Sajnos elkaszálták, de ez a 13 rész érdemes megtekintésre, ajánlom!

értékelés: 9/10

DeerWoman

Be the first to comment on "666 Park Avenue (2012-2013)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.