Class of Nuke ’em High II: Subhumanoid Meltdown (1991) (Nukleáris osztály 2)

classnuke2_thumbEmlékeztek még az iskolára az atomerőmű tőszomszédságában? Ugye az első rész végén felrobbantották, de sokunk legnagyobb örömére a Nukumama Vállalat most újjáépítette az egészet, és mint Tromaville Institute of Technology (Tromaville Technikai Intézet) működik tovább, ahova messzi földről érkeznek diákok a radioaktivitás tanulmányozása céljából. Történetünk éppen akkor játszódik, amikor fura kísérletek zajlanak egy tökéletes emberszerű lény megteremtésére…

Filmünk főszereplője piros atlétába és sortba pompázó Roger Smith nevű srác, aki mellesleg elég büdös. Talán ezért nincs csaja. Végső elkeseredésébe így hát jelentkezik Holt professzorasszony egyik szexuális témájú kísérletére, ahol végre nemi aktust létesít egy elég szemrevaló női példánnyal. Csak ugye azt nem tudja, hogy a lány valójában egy ún. sub-humanoid, vagyis a professzornő által kifejlesztett, gondolatok és érzelmek nélküli, mesterségesen előállított emberszerű lény, hasa közepén egy szájjal!

classnuke2_3

Smith kapásból beleszeret a lányba, de bármilyen fura, Victoria is viszonozza érzelmeit, holott elvileg nem tudna ilyet. Közben az iskolába beépült sub-humanoidok sorra összeomlanak, és elolvadásuk után kis zöld pacaszerű szörnyecske lesz belőlük. Miután Roger-nek is leesik, hogy a csaja is ilyen izé, megpróbálja megírni a Troma Tech Times nevű sulis újságba ezt az egész elképesztő történetet, de rá se bagóznak. Közben a szörnyűségesen rikácsoló igazgató, Dean Okra megszegve közös megállapodásukat, önkényes módon elfogja Holt professzort, aki éppen olyan szert dolgozott ki, ami megállítja teremtményei elolvadását, és jól bebörtönzi.

classnuke2_1

Robert egy volt sub-humanoidból átalakult zöld repkedő pacával felvilágosítja a többi társát, hogy milyen titkos kísérleteket folytatnak a suliban, és az erőmű lerombolására tesznek kísérletet. Persze előbb meg kell vívniuk a létesítményt uraló, roppantul erőszakos, Mókusok fedőnevű bőr és latexcuccokban virító galerivel, akinek kapitánya egy gusztustalanul elhízott arc. És, ha ez még mindig nem lenne elég egy agybeteg fináléhoz, előkerül egy műanyag katonákat taposó és makett-épületeket romba döntő, orrán-száján savat hányó mutáns lény, ami – most figyelj!! – egy bazinagy radioaktív MÓKUS!!

classnuke2_5

Lehet, hogy kissé perverz vagyok, de ez a második rész nekem valahogy jobban betalált. Talán mert részben valamivel kevesebb az öncélú baromkodás, másrészt pedig inkább a cselekményre próbálnak fókuszálni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lennének benne a Troma tradíciójához hű elborult faszságok, premier plánba rengő rengeteg sok csöcs, eszeveszett agresszió, gusztustalan okádékkal teli kavalkád vagy éppen önreflexív jelenetek.

classnuke2_2

Kedvencem például, amikor a Toxikus Bosszúálló egyszer csak megjelenik a semmiből a film közepén, aztán elzavarják, hogy ez egy másik mozi, semmi keresnivalója sincs itt, wehehe! Zenei betétből is rengeteget csempésztek, de ugyanúgy található benne horrorfilmes utalás (A légy, Ördögűző) vagy éppen stop motion rémkedés. A mű végén megjelenő gigászi mókus-szörny meg valami fenomenálisan szar, úgyhogy le a kalappal, mert egy tökös folytatás (értsd: ugyanolyan alávaló hulladék) született, haha!

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Class of Nuke ’em High II: Subhumanoid Meltdown (1991) (Nukleáris osztály 2)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.