Last Night On Earth (2007)

lastnight_thumbA vidéki Woodinvale kevéske lakosai iszonyodva tapasztalják, hogy a halottak felkelnek és köztük járnak, őrájuk vadásznak. A gimis focista, az átutazó kalandor, Becky, a nővérke, a helyi sheriff és a pap összefognak, hogy túléljék az éjszakát. Bedeszkázzák magukat egy házba? Leölik az összes zombit? Elmenekülnek a furgonnal miután feltankolják? Ti mit tennétek az ő helyükben?

2007-ben látott napvilágot a második legsikeresebb zombis társasjáték, a Last Night On Earth. Amikor az ember magához veszi a dobozt, megdöbbenve tapasztalja a játék súlyát. Rendesen belepakoltak dolgokat, és amúgy ez érződik a tizen párezer forintos áron…
De miben különbözik ez a többi egyszerűbb mókázástól, mint amit pl. a Zombies!!! tud nyújtani? Nézzük miről is van szó.

A Last Night On Earth egy nagyon ütős cooperative csapatjáték, ahol egy vagy két zombikat irányító játékos küzd a többi hős játékos ellen. Tényleg ízig vérig csapatjátékról van szó, ez már sokat dob egy társasjátékon. Másik nagy bónusz a hangulat. Ha a Zombies!!!-t dícsértem a kidolgozott elemek miatt, akkor ez a játék simán fölébe kerekedik. Itt minden kép, kártya, figura, pályaelem aprólékosan meg van tervezve. Az összes kép eredeti fotó, minden kártya vastag, és érződik rajta, hogy nem fog egyhamar tönkremenni. Ráadásul még CD-t is mellékeltek a játékhoz, amin egy órányi hangulatkeltő horrorbetétek vannak, ez mennyire durva már?! Igaz, a CD egy rakás szar, rossz zenékkel, de akkor is..

lastnight1

Minden a hangulatról szól. Választhatunk többféle karakter közül, mind a tipikus horrorfilmekben megjelenő alakok: Nővérke, Sheriff, pap, menő srác, kurvás csaj, sheriff fia, idegen vándormadár, és mind, mind saját speciális képességgel bír. Abszolút bele tudjuk magunkat élni a szerepekbe. A játék napfelkeltéig tart (megadott számú körök), és vagy a zombik nyernek, vagy a hősök. Ha egy hős meghal, abból zombi hős lehet (erős, ütősebb zombi), a játékosa pedig egy új hőssel beléphet a játékba. Különböző esemény és fegyver kártyák juttatnak előnyökhoz, vagy hátányokhoz, és ezek kombinációira törekszenek a stratégák. Apropó néhány kedvenc kis logikai bukta: A pap nem használhat pisztolyt, mert mégis pap, de azért láncfűrésszel kettéhasítani egy élőhalottat nem akadály:)

lastnight2

Ez a játék is angolul van, és komplexebbek a szabályok, mint a Zombies!!!-nál, de még így is a könnyű stratégia / partijátékok közé sorolandó. Lehet hozzá találni a neten magyar szabálykönyvet, érdemes.

Aki bele akarja magát élni egy hangulatos Halloween este egy kis ötletelős mókázásba, ahol mindenki megvalósíthatja a “mit tennék egy zombi apokalipszis helyzetben?” ötleteit, az itt bizony megteheti:)

értékelés: 8/10

levyathan

Be the first to comment on "Last Night On Earth (2007)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.