Texas Chainsaw 3D (2013) (Texasi láncfűrészes: Az örökség )

tc3d_thumbTöredelmesen bevallom, nem számítottam semmi jóra, de azért legbelül kíváncsi voltam, mi a fészkes fene fog belőle kisülni eme – zseniálisan induló, aztán az idők folyamán egyre lejjebb és lejjebb süllyedő – trancsír-franchise sokadik folytatásából. Pontosan azt kaptam, amit reméltem: egy csúfondáros és silány másfél órát.

Egy rosszul sikerült mészárlás közben megszökik Bőrpofa egyik áldozata, minek következtében a rendőrség némi lokális redneck segítséggel porig égeti az egész tanyát. Egyedül csak az újszülött Heather éli túl az esetet, de arról meg senki nem tud, ugyanis az egyik mucsai tag titokban hazaviszi.

tc3d_4Ugrás az időben: Heather felnőtt, és az egyik nap levelet kap valamiféle örökségről, majd kiderül, hogy szülei valójában adoptálták. Ezen aztán baromi kibukik, de öt perccel később már bulizni indul seggarc barátaival. Mivel az elhalálozott nagyi főszereplőnkre hagyott háza pont útba esik, feltétlenül be kell ugraniuk. Bónuszként pedig egy bőrig ázott stoppos arcot is felvesznek, csak hogy eggyel növekedjen a kinyírandó személyek listája.

tc3d_1Miközben egy silány közjáték keretében bemutatkozik a gyökér seriff és a nagyarcú ingatlanos, az agilis stoppos elkezdi kirámolni a kúriát, merthogy ez a szakmája. Mire fiataljaink hazaérnek természetesen hűlt helyét találják, mi persze tudjuk, hogy kit zártak be az alagsorba… Folytatásban egyre-másra tűnnek el szereplőink, végül Heather egy vidámparkba fut (?), Bőrarc meg utána. És kérem, itt hangzik el az egész TCM talán legröhejesebb, de mindenképpen legidiótább mondata a gyökér seriff szájából, miszerint „Dobja el a láncfűrészt!!!”. Ha lenne valami díj a legostobább mondatokra vonatkozólag, én kapásból jelöltetném. Bőrarc persze nem szarozik, jól eldobja, majdnem le is szedi a hülye seriff fejét, haha! Heather később az őrsre kerül, ahol aztán a véletlenül előhagyott dokumentumok alapján rájön, hogy ő valójában ennek a gyilkos szörnyetegnek az unokatestvére. Elszökik, de a Sawyer családját kinyíró kollektíva elfogja, és a vágóhídon felkínálják Bőrarcnak, mint egy szelet véres husit…

tc3d_3Érdekes tény, hogy már az eredeti franchise címét sem akarták / merték használni – a Massacre szócska ugye kimaradt -, nyilván ők is tudták (vagy legalábbis sejtették), mennyire silány fércmunka fog kijönni a kezeik közül. Az egy dolog, hogy új színt akartak vinni a történetben (rokoni szálak), de ez az egész a gyatra megvalósítás miatt annyira nem érdekel senkit, hogy az már félelmetes. A vége felé kilátszódó fél pár cici viszont már annál inkább, de a készítők sajnos azoktól is megfosztottak minket. Egyszerűen nevetséges szituációk, sutaság meg némi közepes gyilokfaktor – ami nyilván 3D-ben jól mutat -, de az egész nem több mint egy bátran kihagyható silány szutyok. Ja, és az meg milyen már, hogy Bőrpofa piros kardigánba rohangászik?!

Értékelés: 5/10

eyescream

1 Comment on "Texas Chainsaw 3D (2013) (Texasi láncfűrészes: Az örökség )"

  1. Na azèrt annyira nem rossz ez. Örülnèk,ha minden èvben 3 ilyen minősègű “fèrcmunka” kijönne. Bevallom nekem nagyon bejött…hangulatos, jòk a helyszínek (hàz,pince,vidàmpark…) vères, volt katarzis, minden. Most nèztem kb. harmadjàra 2 èv alatt. Nem vagyok rasszista,de örömömet leltem,amikor a nèger fickò vègre kinyúlt… Hòcipőm kivan a mostani eröltetett filmes, kampàny jellegű pàrkapcsolat faji keveredèsekkel. Egyèbkènt tetszett.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.