Tape 407 a.k.a. Area 407 (2012)

area407_thumbMivel a mostanság dúló eszement found footage lázban eddig még valamilyen furcsa okból nem készült kísérleti telepen tartott dinoszauruszokkal foglalkozó kézikamerás horror, úgy látták ez a probléma mielőbb orvoslásra szorul. Így születhetett meg ez a mindenféle félelemfaktort vagy izgalmat nélkülöző, semmirekellően olcsó produkció.

Egy szilveszterkor New York-ból Los Angelesbe tartó repülőjárat lezuhan egy ismeretlen kormányzati területen, és mivel ez egy kézikamerás film, minden gondosan rögzítve van. Lelkiismeret nélkül feláldozható túlélőink egy darabig csak nyalogatják sebeiket meg kötelező jelleggel ordibálnak egymással, hogy két kamerarángatás közben valamivel azért teljen az idő, mígnem valami megtámadja őket. Pár újabb holttesttel később, tetőtől-talpig véresen egy közeli házban kötnek ki, és ekkora már nagyjából mi is láthatjuk, hogy bármily hihetetlennek is tűnnek, ismeretlen támadóink valamiféle dinoszaurusz-származékok.

area407_2Hőseink egy ideig a házban borzolják a kedélyeinket, később egy autót megpillantva kimerészkednek, aminek taktikai visszavonulás lesz a vége, persze csökkentett létszámmal. Később rádión kérnek segítséget, meg dinó-tojásokra is lelnek, de a lényeg mégis az, hogy mindvégig minden szart kameráznak. Két főszereplő csaj valahogy túléli az estét, reggel pedig felveszi őket egy arra járó kocsi, de ahogy az sejthető… szóval ne számítson senki happy endre.

area407_1Mint az elején már említettem volt, ez a selejt a kézikamerás filmek és a dinoszauruszok által keltett félelem metszéspontját hivatott meglovagolni, de lényegében pár rövidebb pillanatot kivéve, egy darab dinót nem láthatunk egészben benne. (Titkon azt reméltem, hogy talán ezeken a bénán kivitelezett CGI-dögökön tudok valamennyire szórakozni, ha már eleve csúcsbéna a film.) De nézzük a dolgok jó oldalát: legalább kretén, csökkentett nettó agykapacitású szereplőink minden indokolatlanul hülye megmozdulását, debil döntését szuperközeli felvételeken élvezhetjük, és persze ötpercenként szalaghiba jelentkezik, hogy minél élethűbbnek tűnjön ez az egész cirkusz. Idegesítően rossz az elejétől a végéig, és ha csak tehetitek, ne álljatok neki, mert semmilyen szempontból nem éri meg a másfél órát.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Tape 407 a.k.a. Area 407 (2012)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.