Go Goa Gone (2013)

go-goa-gone_thumbIsmeretterjesztő rovatunk következik. Tudtátok például, hogy a mostanság elektronikus zenei irányzatként tomboló ’goa’ valójában India egyik legkisebb államát jelöli, ahol ez a műfaj eredetileg kialakult? Filmünk nem ezt fogja részletesen feltérképezni, viszont a cím hallatán egyből felkaptam a fejemet, ugyanis nem mindennap lát az ember indiai horror-vígjátékot, ami az előzetes alapján elég szórakoztató zombi-komédiának tűnik….

A szerelmi csalódástól kiütött Luv és a munkájából kirúgott Hardik – mindketten aktív füvesek – kihasználják lakótársuk, Bunny jóhiszeműségét, és lazítás reményében elkísérik Goa-ra. Ott Luv találkozik egy Luna nevű bájos hölggyel, aki örömmel elhívja őket egy közeli szigeten lévő rave-partira, amit az orosz maffia szervez.  (Most komolyan: csak engem zavar a ’rave-party’ kifejezés, mikor az az irányzat kb. a kilencvenes évek végén kihalt, és helyette lehetne pl. trance, goa, electro house, industrial techno, drum ’n bass, dubstep és vagy még kismillió más, életszerűbb jelenlegi műfajt mondani?!)

GoGoaGone_2Természetesen hőseink sem tudnak ilyen csábító lehetőségnek ellenállni, így belevetik magukat a partiba. Elég jól alakulnak a dolgok, kivéve hogy az oroszok által terjesztett partidrogoktól durván bezombulnak a résztvevők, és egymásra támadnak. Luv, Hardik és Bunny egy hegy tetején lévő villából kimentik Lunát, később pedig az orosz maffia két tagja, Boris és Nyikolaj az ő seggüket. Mivel a szigetre csak 72 óra múlva érkezik hajó, egyetlen megoldásként a csónakjukkal próbálnak meg kereket oldani, de az meg egy áramlatba kerülve szintén később ér a part közelébe. Éjszakára addig meghúzzák magukat egy házban, de – ahogy lenni szokott – oda is betörnek a lények. Menekülés közben, Bunny jóvoltából rájönnek, hogyan is lassíthatnák le a transzba esett fiatalokat, így már csaknem gyerekjáték elmenekülni előlük…

GoGoaGone_3Amikor hőseink a film elején Michael Jackson Thriller-jének indiai változatát nézik a tévében az valami zseniális; úgy gondoltam, egyből meg is adja az alaphangulatot, ergó infantilis baromság kell számítani, semmi másra! Habár később kiderül, hogy a poénok java inkább párbeszédek során hangzik el, és ezek sem azok a térdcsapkodós fajták, mégis lehet rajtuk szórakozni, bónuszként pedig akad néhány jópofa geg is. Az alkotás kétségkívül leggyengébb pontjai a zombik, akik igazából fura járásukon és véres ruhájukon kívül semmiben nem különböznek az élőktől – ezt mondjuk nagyon sajnáltam, igazán fordíthattak volna rájuk nagyobb hangsúlyt -, de a szerelmi szálat se igazán fejtették ki. Ami kissé furán veszi ki magát, hogy a dialógusok közben a legváratlanabb helyzetekben váltanak hindiről angolra meg oda vissza, ezt szimplán meg kell szokni.

GoGoaGone_1Filmünk alapvetően szórakoztató, csempésztek bele egy-két gore-osabb jelenetet, meg pár effekt is helyet kapott, klassz elektronikus zenéről nem is beszélve, szóval még így is bőven kiemelkedik a mezőnyből.

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Go Goa Gone (2013)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.