Attack of the Tromaggot (2010) (Troma-kukac támadása)

tromaggot_thumbA most bemutatásra kerülő ipari kaliberű szörnyűség kivételesen nem egy ízig-vérig eredeti Troma-produkció, viszont ebben a lelkes német rajongók által kreált független filmes hommage-ban szinte minden olyan akut agybénulást okozó tényező megtalálható, ami miatt szeretni (vagy éppen utálni) lehet Lloyd Kaufman nevével fémjelzett, nézhetetlenség határát súroló low-budget trash mozikat, haha!

Maggotown kísérleti laboratóriumából mit sem sejtő tudósok a lefolyóba öntenek egy kis kukacot, ami aztán a csatornába érve a toxikus anyagoktól óriási méretűvé fejlődik, és néha-néha a felszínre törve embereket gyilkol. A kiegészítő, ámbár összességében érthetetlen cselekményszálban a MuCus nevű, nyálkaszerű anyagokkal foglalkozó szervezet és a debil rendőrök (élükön egy homokos parancsnokkal) harcolnak egymás ellen, idiótábbnál-idiótább jelenetekben.

tromaggot_1Ez a Troma munkássága előtti meghajlás kb. ezer euróból készült – aminek nagy része a filmben látható hatalmas épület-komplexum kétnapos bérlésére ment el -, eme kiadástól függetlenül viszont szinte az egész cselekmény alatt szánalmasan olcsó és bazári megoldásokkal találkozhatunk, ahogy az várható. A Leslie Teah által rendezett mozi néhány nyilvános német vetítés után Németországban, Ausztriában és Svájcban került csak kereskedelmi forgalomba DVD-n, ami szerintem nem is nagy baj.

tromaggot_2És, hogy igazából mit tartogat számunkra ez a nyolcvanpercnyi játékidő?! Röviden: semmi emberi elme által befogadhatót vagy bármilyen kódrendszerrel értelmezhetőt, egyszóval mindenféle koncepció nélkül összehányt képkockákból álló kapitális káoszra lehet számítani. Cseresznyelekváros mákos cukkinispitével etetett plüsspapagáj, motiváció nélküli, nyálkadílerek, plüssmackójára izguló Llyod Kaufman. (Apropó, ő kapta az egyik legkreatívabb párbeszédet az egész film során „Megvan a szemét. / Először a szemetet. / Előbb a szar kell. / Nem, a szemetemet akarom. / Hagyjuk a baszakodást…”) Lényeg, hogy ő és egy másik díler, most figyeljetek (!) vegyi anyagot cserélnek minősíthetetlen Troma DVD-kre!! Mi ez, ha nem egy hatalmas hódolat a független filmes mogulnak?! Ezenkívül is majdnem mindig megfigyelhető a jelenetek hátterébe bújtatott Troma-poszterek kavalkádja, sőt egy helyen még Toxie egy gagyi hasonmása is bepofátlankodik, haha!

tromaggot_3Az egyik mega-jelenetben például a buzi rendőrparancsnok seggébe furakodott hernyót egy bőrtokból hirtelen elrántott 24 karátos arany-dildóval próbálja meg semlegesíteni, de aztán nem jön össze neki. (Címszereplő szörnyünk egyébként kezdetben egy madzagon rángatott kis féreg, aztán zöldes színű zokni-báb, végül a Gyilkos kotonok lényeihez lesz hasonlatos.) Mégis az egész produktum kétségkívül legbetegebb szegmentuma az angol nyelven elkövetett utószinkron, ami már magában is taccsra tudja vágni az embert, olyan szinten fárasztó és idegesítő!

tromaggot_4Eszméletlenül elmegyilkos egy film; megkockáztatom, fárasztóbb és rosszabb, mint akármelyik eredeti Troma (kivétel talán a Szörfös nácik), és ezt egyáltalán nem bóknak szántam!! Ajánlani senkinek nem fogom, mert szerintem ezt Ti sem akarjátok megnézni, úgyhogy csak szimplán távol tartok tőle Mindenkit!

Értékelés: 2/10

eyescream

2 Comments on "Attack of the Tromaggot (2010) (Troma-kukac támadása)"

  1. Helyesbítenék: a film költségvetése mindössze kb 1000 euró volt, amit a rendező állítása szerint a spermájának eladásából teremtett elő 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.