Howling 7 ((The Howling: Reborn) (2011) (Üvöltés – Újjászületés)

howling7_thumbNagyjából tíz év telt el a legutolsó rész óta (ami mondjuk nem baj), de valaki úgy érezhette itt az ideje feléleszteni ezt a feledés jótékony homályába vesző sorozatot, és egy újabb csodálatos epizóddal bővíteni, mert ugye mostanság úgyis híján vagyunk a mindenféle gagyi, vámpíros meg vérfarkasos horror-ízléstelenségeknek. Tulajdonképpen nem is csalódtam ebben a kizárólag DVD-re megjelent produkcióban, mert pont azt kaptam, amit vártam. Egy ordenáré nagy szarkupacot.

Főszereplőnknek, a totális lúzer Willnek hatalmas szerencséje van, ugyanis a titkos szerelme, Elliana 18. születésnapján elhívja egy zártkörű buliba, ahol mindenféle sötét alakok bukkannak fel, majd miután jól bedrogozzák, még farkasembert is hallucinálhat – ami azért elég nagy lehetőség egy ilyen kis nyikhaj srácnak. Pár furcsa változást követően azt kezdi el magáról hinni, hogy ő is vérfarkas, ezzel egyidejűleg pedig fokozatosan növi ki a lúzer szerepkört. Összejön például Ellianával, megveri annak barátját (aki később amúgy el is patkol), és így tovább.

howling7_3Közben megjelenik a színen egy szemrevaló, dögös milf, aki beavatja Willt, hogy valójában ő a születése óta halottnak hitt anyja, és hogy farkasemberek mind a ketten, úgyhogy ennek örömére csatlakozzon az igazi családjához. Mondandója megerősítéseképpen pedig kinyírja Will faterját, vagyis a volt férjét. Will és Liz menekülőre fogják, de az iskola szuper biztonsági rendszere miatt odabent ragadnak, aminek alagsorában anyu és tettestársai az áldozatokból vérfarkas-hadsereget akar toborozni – ez eddig a legcsodálatosabb indok, amit farkasos horrorfilmben valaha is halottam, haha!

howling7_4Már a kezdő képsorokat nézve mindenkinek lejöhet (aki nem teljesen retardált), hogy ez irtó gagyi lesz, amit persze képtelenség megcáfolni, hiszen középiskolás tiniket egy farkasemberes horror középpontjába állítani már eleve bukásra ítélt produkciót sugall. Meg amúgy is. Ellianát tolnám minta lopott biciklit, mert helyes kis csajszi, Will barátja meg mond elvétve pár poént, de kb. ez minden, ami pozitív dolgot el tudok mondani a filmről.

howling7_1A szupergyors (értsd: dilettáns) vágásoknak köszönhetően legtöbbször alig látunk valamit a farkasemberekből, de ami közeli képet esetleg mégis sikerül elkapni, az se mindig biztató. Olyan agyfaszt előidéző dolgokra meg nem nagyon akarok kitérni, mint amikor az eszméletlen csajt egy liftből randomra kitépett vezetékkel csapatja meg Will, hogy éledjen fel, de az is kurva kemény, hogy az iskola biztonsági rendszere a tanítás után lezár minden ajtót-ablakot stb., a védelem érdekében, de például egy pisztoly simán be tudnak hozni a kölykök. Remélem ez volt az utolsó darab az Üvöltés-szériából, és többet nem kell végigszenvednünk belőle…

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Howling 7 ((The Howling: Reborn) (2011) (Üvöltés – Újjászületés)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.