The Human Centipede III – Final Sequence (2015) (Emberi százlábú 3)

hc3_thumbMintha csak tegnap lett volna, hogy a holland származású Tom Six Emberi százlábújának iszonyatosan aberrált koncepcióját a világra szabadította volna, most pedig (öt évvel később) a trilógiává bővült, groteszk és bizarr mozi befejező epizódját köszönthetjük köreinkben. Kedvcsinálóként pedig csak annyit teszek hozzá: seggből-szájba a börtönben, haha!

Adott egy amerikai börtön tele mindenféle válogatott gonosztevővel, akiket a folyton ordibálva fröcsögő és szivarfüstöt eregető góré (Bill) még fizikai erőszakkal sem tudja megfegyelmezni. Próbálja magát lenyugtatni Afrikából származó aszalt csikló majszolgatásával, de a nasi-projekt kudarcot vall, ugyanis a börtönbe látogató kormányzó kijelenti, hogy rövid időn belül kiteszi a szűrét, ha nem változik a helyzet.

hc3_3Egy újabb incidens után aztán elszakad nála a cérna, és jobb megoldás híján kasztráltatja az egyik rabot, majd miután orálisan kielégítette a titkárnője, megkajálja a rab kisütött heréit. Valószínűleg túl nehéz lehetett az étek, ugyanis azt rémálmodja, hogy a töketlen rab felnyitja az oldalát, és durván megdugja a veséjét! Eme sokkot követően asszisztensével leisszák magukat, és kitalálják, hogy a filmen látott seggből-szájba százlábú ötlete nem is annyira elvetemült, sőt! Elhívják a filmeket rendező Tom Six-et, majd egy orvossal tartott konzultáción megvitatják, hogy ez nem csak fikció, hanem nagyon is lehetséges! Ekkor Bill briliáns ötletként levetíti a raboknak a Százlábú-filmeket, akik ennek hatására fellázadnak, és minden útjukba kerülő egyént elintéznek.

hc3_1Külső segítséggel sikerül visszaállítani a rendet, majd a teljesen kész Bill – miután kicsit jobb kedve derül attól, hogy megdugta a kómában fekvő titkárnőjét – beindítja az összevarrós projektet. Mire a kormányzó visszatér, pedig már büszkén mutogatja neki az ötszáz emberből összefércelt gigantikus organizmust…

Tom Six nem ezúttal sem szarral gurigázott, ha szabad élnem ezzel a kifejezéssel! Rögtön a film elején megtudjuk, hogy a második rész is csak egy kitaláció volt – ahogy ezt a koncepciót már eljátszották az előzőben, amikor szintén filmen nézték az előző rész eseményeit. Ráadásul külön poénként értékelendő, hogy a mostani két főszereplő az előző két rész egy-egy központi figurája. (Vagy, hogy a százlábú mellett megjelenik egy emberi hernyó is, haha!)

hc3_2

De hogy igazi ganéfilmes hangulatot árasszon magából a röhejes túljátszott börtönfőnök figurája, az idegesítően semmitmondó töltelékjelenetek és a hatásvadász gusztustalansági faktoron túl, arról olyan remek B-filmes sztárok gondoskodnak, mint a megunhatatlan gonosz-arcú Eric Roberts, Tommy ’Tiny’ Lister vagy éppen a nyakig tetovált Robert LaSardo! Az előző két rész ismeretében tudnám csak bárkinek javasolni, aki az életéből el akar cseszni másfél órát full feleslegesen, de igazából hagyjátok a francba!

Értékelés: 5/10

eyescream

1 Comment on "The Human Centipede III – Final Sequence (2015) (Emberi százlábú 3)"

  1. aakkooss | 2015-08-09 at 12:57 | Reply

    Szerintem jobb,mint az első kèt rèsz. Brilliáns Bill Boss karaktere, néhol kegyetlen,olykor csak röhögtem az idegbajoskodásain. Kegyetlen, alantas, öncèlú…de működik. Egy percre se unatkoztam. A röhej az,hogy bármilyen agyament a film tèmája, nèmi ráciòja,igazsága lett a filmnek. Legalábbis èn úgy èrzem. Gyilkosoknak Tv-zès,kondizás,tetoválás,fizetett kurvák az adòfizetők pènzèböl – az USA-ban. Ehelyett simán bevarnám őket a százlábúba. Mèg itthon is. Politikusokkal együtt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.