The Human Centipede III – Final Sequence (2015) (Emberi százlábú 3)

hc3_thumbMintha csak tegnap lett volna, hogy a holland származású Tom Six Emberi százlábújának iszonyatosan aberrált koncepcióját a világra szabadította volna, most pedig (öt évvel később) a trilógiává bővült, groteszk és bizarr mozi befejező epizódját köszönthetjük köreinkben. Kedvcsinálóként pedig csak annyit teszek hozzá: seggből-szájba a börtönben, haha!

Adott egy amerikai börtön tele mindenféle válogatott gonosztevővel, akiket a folyton ordibálva fröcsögő és szivarfüstöt eregető góré (Bill) még fizikai erőszakkal sem tudja megfegyelmezni. Próbálja magát lenyugtatni Afrikából származó aszalt csikló majszolgatásával, de a nasi-projekt kudarcot vall, ugyanis a börtönbe látogató kormányzó kijelenti, hogy rövid időn belül kiteszi a szűrét, ha nem változik a helyzet.

hc3_3Egy újabb incidens után aztán elszakad nála a cérna, és jobb megoldás híján kasztráltatja az egyik rabot, majd miután orálisan kielégítette a titkárnője, megkajálja a rab kisütött heréit. Valószínűleg túl nehéz lehetett az étek, ugyanis azt rémálmodja, hogy a töketlen rab felnyitja az oldalát, és durván megdugja a veséjét! Eme sokkot követően asszisztensével leisszák magukat, és kitalálják, hogy a filmen látott seggből-szájba százlábú ötlete nem is annyira elvetemült, sőt! Elhívják a filmeket rendező Tom Six-et, majd egy orvossal tartott konzultáción megvitatják, hogy ez nem csak fikció, hanem nagyon is lehetséges! Ekkor Bill briliáns ötletként levetíti a raboknak a Százlábú-filmeket, akik ennek hatására fellázadnak, és minden útjukba kerülő egyént elintéznek.

hc3_1Külső segítséggel sikerül visszaállítani a rendet, majd a teljesen kész Bill – miután kicsit jobb kedve derül attól, hogy megdugta a kómában fekvő titkárnőjét – beindítja az összevarrós projektet. Mire a kormányzó visszatér, pedig már büszkén mutogatja neki az ötszáz emberből összefércelt gigantikus organizmust…

Tom Six nem ezúttal sem szarral gurigázott, ha szabad élnem ezzel a kifejezéssel! Rögtön a film elején megtudjuk, hogy a második rész is csak egy kitaláció volt – ahogy ezt a koncepciót már eljátszották az előzőben, amikor szintén filmen nézték az előző rész eseményeit. Ráadásul külön poénként értékelendő, hogy a mostani két főszereplő az előző két rész egy-egy központi figurája. (Vagy, hogy a százlábú mellett megjelenik egy emberi hernyó is, haha!)

hc3_2

De hogy igazi ganéfilmes hangulatot árasszon magából a röhejes túljátszott börtönfőnök figurája, az idegesítően semmitmondó töltelékjelenetek és a hatásvadász gusztustalansági faktoron túl, arról olyan remek B-filmes sztárok gondoskodnak, mint a megunhatatlan gonosz-arcú Eric Roberts, Tommy ’Tiny’ Lister vagy éppen a nyakig tetovált Robert LaSardo! Az előző két rész ismeretében tudnám csak bárkinek javasolni, aki az életéből el akar cseszni másfél órát full feleslegesen, de igazából hagyjátok a francba!

Értékelés: 5/10

eyescream

1 Comment on "The Human Centipede III – Final Sequence (2015) (Emberi százlábú 3)"

  1. Szerintem jobb,mint az első kèt rèsz. Brilliáns Bill Boss karaktere, néhol kegyetlen,olykor csak röhögtem az idegbajoskodásain. Kegyetlen, alantas, öncèlú…de működik. Egy percre se unatkoztam. A röhej az,hogy bármilyen agyament a film tèmája, nèmi ráciòja,igazsága lett a filmnek. Legalábbis èn úgy èrzem. Gyilkosoknak Tv-zès,kondizás,tetoválás,fizetett kurvák az adòfizetők pènzèböl – az USA-ban. Ehelyett simán bevarnám őket a százlábúba. Mèg itthon is. Politikusokkal együtt.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.