Kung Fury (2015)

kungfury

A Kung Fury egy 30 perces svéd, stílusra nehezen behatárolható akció-vígjáték a ’80-as évek hangulatában, amit az internetes közösségi finanszírozás keltett életre (17.713 támogató segítségével 630.019$ gyűlt össze, ami meghaladta az erdeti 200.000$-os határt, de nem érte el az egész estés filmet ígérő 1m $-t). Magyarországon Baksa Péter szervezésében láthatják a szerencsések ezt az egyedi alkotást május 28-án a Lurdy házban, a filmhez illő felvezetés mellett.

Aki kimarad ebből a különleges élményből, már a bemutató napjától a www.kungfury.com -on megnézheti ingyenesen a filmet, vagy az oldalon megvásárolhatja azt digitális, letölthető formátumban. A Kung Furyban robotok, nácik és dinoszauruszok, vikingek és skandináv istenségek, mutánsok és persze egy szuper-kung-fu-zsernyák is vászonra kerül majd – minden ami a geekeknek kell!

Manners-Kung-Fury-feature-900x546

 Az előbbi felsorolásból is sejthető, hogy egy olyan filmet láthatunk majd, ami NAGYON nem veszi magát komolyan – ki is venné másnak azt az alkotást, amiben egy időutazó Miami nyomozó Adolf Hitlerre (azaz Kung Führerre, ki másra?!) vadászik egy viking nő és az északi istenség Thor segítségével, akik egy kicsit eltájolt térugrást követően csatlakoznak a főhőshöz.

 Kung-Fury-Thor

Ha valaki még nem hallott a Kung Fury-ról, akkor is nagy eséllyel találkozhatott David Hasselhoff True Survivor klipjével, azaz a film főcím-zenéjével, amit már több mint 10 millióan láttak a You Tube-on – kötelező!  :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZTidn2dBYbY]

Kreatív oldalon David Sandberg egyszemélyben áll a projekt mögött, aki a forgatókönyv és a rendezés mellett a főszerepet is alakítja – de ahogy nőtt a támogatottság, produkciós cégek és képzett operatőrök is csatlakoztak egymás után.

Miért keltette fel ez a film ennyi ember érdeklődését? Miért fizetett 42 ember 600-600 $-t, hogy statisztaként szerepelhessen a filmben mint rendőr vagy náci katona, vagy esetleg utalt 300$-t, hogy Hitler tárcájába kerüljön a fényképe? Nem utolsó sorban hogyan kerülhetett a Cannes-i Filmfesztivál műsorába ez az alkotás?

A 80-as évek akciófilmjei – bár manapság néha már eléggé porosnak hatnak – sok rajongóval bírnak. Sandberg ezt a világot hozza el (nézzük csak meg a lenti képet!), és CGI-val megpakolva még rátesz egy nagy lapáttal. Ez a film gagyi, DE nagybetűs GAGYI, képtelenebbnél képtelenebb történésekkel önmagában vicces karakterekkel, meglovagolva az Asylum által elindított hullámot.

Mennyire várjuk?: 10/10

– Fixxer

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt3472226/?ref_=nv_sr_1

Kickstarter oldal: https://www.kickstarter.com/projects/kungfury/kung-fury

A vetítés linkje: https://www.facebook.com/events/1451129668513311/permalink/1453180854974859/

 

Be the first to comment on "Kung Fury (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.