Roadrunner (2008)

roadrunner_thumbA szerény költségvetéssel készült, ámde vagány akciójelenetekben és fekete humorban dúskáló, Mad Max-feelinggel kecsegtető poszt-apokaliptikus Wyrmwood rendezőjének (Kiah Roache-Turner) karrierje ezzel a rövidfilmmel kezdődött. Ahogy látni fogjuk, már ott megvolt az alap, amire aztán a későbbiekben építkezni lehetett…

Történetről röviden csak annyit, hogy két badass főszereplőnk a világ végére cipelt áldozatával próbál mielőbb végezni, de csak nem jön össze nekik. Szerencsés véletlenek összjátéka, no meg egy kókuszdió is egészen elképesztő fordulatokat tud okozni, haha!

roadrunnerKietlen táj, különféle verdák és agresszív öldöklés – Kiah Roache-Turnernek már ebben a rövidfilmjében is határozott elképzelései voltak a sötét humorú szórakoztatást illetően. Később kicsit ugyan felturbózva, de kb. ezt a vonalat vitte át a Wyrmwood-ba, amit szerintem senki se bánt, haha! Fun fact-ként megemlíthető, hogy a film alig hét perce alatt 35 alkalommal hangzik el az az ominózus f-betűs káromkodás, illetve érdekesség még, hogy a helyszíntől (Broken Hills, Új-Dél Wales, Ausztrália) nem messze forgatták az eredeti Mad Max néhány jelenetét.

A rövidfilm megtekinthető ITT!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Roadrunner (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.