The Last Witch Hunter (2015) (Az utolsó boszorkányvadász)

thelastwitchthumbMit kapunk, ha egy varázskalapba dobunk egy tökös verdát, egy kigyúrt, szűkszavú, megkeseredett, de mégis laza csávót, egy Batmanből Alfrédet idéző Michael Caine karaktert, és egy D&D szerepjátékból megidézett ocsmány boszorkányt? Ez lenne Az utolsó boszorkányvadász, Hölgyeim és Uraim, tessék, csak tessék, lesz itt félelem, fantasy, Vin Diesel, akció, laza beszólások, tehát SZÓRAKOZÁS! Viszont sokan megtanultuk Az utolsó léghajlító árán, hogy vigyázni kell azokkal a filmekkel, melyeknek a “The Last ….-er” a címe…

Kaulder nem akar sokat az élettől. Szereti a feleségét, gyermekeit, és jól érzik magukat az erdő mélyén, a virágok között, ő és a fejszéje, és a barbár szakálla. Az élet azonban nem ilyen szép, és Kaulder az idill helyett inkább boszorkánybarlangot számol fel többedmagával. Mivel Vin Dieselről van szó, tudhatjuk, hogy jól odacsap a főboszinak, de az az utolsó leheletével elátkozza őt: nem lehet nyugalma, örökké élni fog magányosan, halhatatlanul.
Ugrás a jelenbe: nyolcszáz év után is ugyanolyan fiatal, de mára egy kopasz, gazdag flegmapfájú, fájdalmasan poénos ember lett, akinek ez egyetlen barátja Alfred, bocsánat, akarom mondani, Dolan atya. Emberek és boszorkányok között egyezség szabályozza a rendet, de ez nemsokára megtörik, amikor újra feltámasztják a boszorkánykirálynőt, akinek a célja az emberiség elpusztítása.
Kauldernek nem maradt sok választása, muszáj összefognia egy boszorkánnyal, hogy felülkerekedjen ősi ellenségén.

witchunter1

Nem vártam sokat a filmtől. Nem is lehet, ha Vin Dieselről van szó. Ezzel nem őt akarom lehúzni, mert Vin már csak Vin, tudjuk milyen, szeretjük, nincs vele baj, de nem egy Al Pacino. Egy ilyen filmet azonban a plakátja azonnal elárul: tudjuk, hogy egy középszar szórakozásban elsz részünk, ami azt jelenti, hogy szép a film, sokat dolgoztak rajta, de nem lesz emlékezetes. Annyi ilyet ismerünk, hogy valóban nem is tudjuk észben tartani. Nem szabad egy ilyen alkotást egy Ragyogáshoz mérni, hanem a maga nemében szabad csak fikázni, úgyhogy azt veszem figyelembe, hogy milyen volt maga a könnyed szórakoztató ereje. Voltak benne poénok, nem sok, de ez is megteszi. Szép volt a film. Jól néztek ki az effektek. Bírtuk Elijah Woodot, Vin Dieselt, Michael Caine-t. Kin nem bírná őket? Érdekfeszítő volt a sztori. Ja, bocs, ez kimarad. És pontosan ezért lesz ez egy középszar szórakoztatás, mivel a sztori kiszámíthatóan lapos, klisés minden mozzanata, ráaádsul vannak benne érthetetlen logikai bakik. Sokan várták már a végét a moziban…

witchhunter2

A Vin Diesel rajongók megnézik a filmet, a dark fantasy rajongók úgyszintén, nem hiszem, hogy bármilyen más célközönség belövése reális elképzelés lett volna a marketing megbeszélésen. A film…elmegy.

értékelés: 5/10

levyathan

http://www.imdb.com/title/tt1618442/

1 Comment on "The Last Witch Hunter (2015) (Az utolsó boszorkányvadász)"

  1. A trailer-en kívül nem láttam belőle semmit, mégis így látatlanul elengedem… Szerintem csak felbosszantanám magam vele. 🙂 Talán jobban, mint az “én a Frankenstein”-el.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.