The Mummy Resurrected (2014)

mummyr_thumnSzeretitek a múmiás filmeket? Kérdésem nyilván költői, mert ki ne szeretné ezeket a piramisok szűk folyosóin, félhomályban rohangászó, gyolcsba burkolt, különféle titkos szövegek által életre keltett lényeket! Főleg, ha végre egy korrekt alkotás is elkészül már ebből a zsánerből a kétezres években, nem csak mindenféle ótvar hulladékok. Mint amilyen mondjuk ez is.

Híres régész visszatér lányához, hogy még vagy öt (kinézetre leginkább pornófilmes ribire emlékeztető) archeológiában jártas barátnőjével nekivágjon, és feltárjon valami sivatag közepén rejtőző sírkamrát, amiről kb. nulla információjuk van. Miután apuka egy titokzatos szertartással (hozzávalók: néhány gyertya, artikulálatlan kántálás meg egy marék homok, amit egy bizonyos papiruszon kell szétkenni) végez a szálloda igazgatójával, felbérelnek pár helyi arcot, hogy kísérjék el őket.

mummyr_2Míg kis csapatunk a barlang bejáratától kb. öt méterre található sírkamra ajtaját ujjazza – merthogy így lehet csak bejutni rajta -, libanoni határőrök végeznek a helyi arcokkal, és hogy ne találják meg őket, nagyon ügyesen magukra zárják az említett ajtót. Miközben a régész papa egy csajjal előremegy (még véletlenül sem dugni!), a többiek ostobábbnál-ostobább párbeszédekkel múlatják az időt a katakombarendszer indokolatlanul világos helységeiben. Helyenként ugyan előtűnik a múmia – őt ugye a papa stikában vérrel és homokkal idézi, random időközönként -, aminek hatására megmurdel egy-egy, az unszimpatikus csajokból, de igazából lószar sem történik. Végén sikerül kijutni pár sunának, de a főszereplő lány úgy dönt, hogy nem hagyhatja magára a társait legyilkoló papáját, így visszarángatja barátnőjét, és rohadtul nem lesz happy end belőle.

mummyr_3Nyilván nem számítottam egy mesterműre, de ami itt folyik, az kérem szépen gyalázat! A filmben szereplő lányokat mintha csak az utcáról szedték volna össze, annyira nem nyújtanak semmiféle, a színészetre legalább nyomokban hasonlító tevékenységet. A papa filmes teljesítményére pedig konkrétan ivós játékot lehetne felépíteni, ahányszor csak titokzatos szavakat suttog,meg vért és homokot öntöget.

mummyr_1A forgatókönyv ostoba, és tele ordas nagy hibákkal, a szituációk nevetségesek, akárcsak a szereplők reakciói, a párbeszédeket meg mintha egyenesen a kutya szájából rángatták volna ki. Olyan dolgokra meg hadd ne mondjak semmit, hogy miután bent rekednek, egyből füvet kell szívniuk, persze színtiszta gyógyszerészeti okokra hivatkozva, vagy amikor hőseink régészkalapáccsal állnak neki többmázsás falakat szétbontani – ami persze sikerült is nekik! Egy deka izgalom nincs benne, és a(z állandóan bűzös leheletét demonstráló) múmia által elkövetett halálesetek láttán is csak nagyokat ásíthatunk. Fogalmam sincs milyen megfontolásból készült ez a produkció, de hogy nézhetetlen, annyi biztos.

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "The Mummy Resurrected (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.