Waterborne (2014)

waterb_thumbVérszomjas zombi-kenguruk támadják be a főszereplőnket ebben a közösségi adakozásban megfogant ausztrál rövidfilmben, mely szerte a világon filmfesztiválok tucatjain, díjak sokaságával bizonyította rátermettségét. Ausztrália vadjai még sosem voltak ennyire félelmetesek!

Amikor a ranger rájön, hogy a kisvárosi vízellátásban valamiféle ismeretlen algafaj burjánzik, csak simán gyanítja, hogy nincs valami rendben. De azt még ő sem sejti, hogy az éjszakai őrjárata közben miféle vérszomjas kreatúrák fogják megtámadni, merthogy nem csak emberre veszélyes az elszabadult vírus…

waterb_2Amit ez alatt a nyolc perc alatt látunk, az maga a tömör gyönyör! Meseszép fényképezés, minimál dialógusok és még ha kissé hosszúnak is tűnhet a felvezetés, az éjszaka játszódó dramaturgiai csúcspont mindenért kárpótol! Legnagyobbrészt bábut használtak (melyet az alkotók direkt e film kedvéért készítettek), némely jelenetben pedig CGI-megoldást alkalmaztak, a gyors vágásoknak köszönhetően pedig alig lehet észrevenni a különbséget! Hiánypótló alkotás, de nem csak ezért ajánlott, haha!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Waterborne (2014)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.