Lumberjack Man (2015)

lumberjackman_thumb– Drágám, mit nézzünk ma este?
– Nem tudom, valami borzongósat. Amin nem kell sokat gondolkodni. Tudod, vicces hülyegyerekek, akiket lehentelnek egy erdőben.
Biztos sokunk átesett már az efféle párbeszédeken egy otthonmaradós téli este, és erre a filmtípusra egy életre elegendő mennyiség lelhető fel. Szeretjük, vagy nem, a slasher filmek mindig is velünk maradnak.

Nyári keresztény tábor, ahol minden gyerek jól érezheti magát az Úr, és a lelkes táboroztatók gondviselése alatt. A lelkes táboroztatók azonban sokszor szeretnek meztelenkedni, elszívni ezt-azt, kajacsatát vívni, és kínos poénok közepette tréfálkozni. Azt senki sem nézheti jó szemmel, főleg nem a helyi démon. Egy favágó, aki nem cak baltával gyilkos, hanem…

dobpergés…

palacsintával is. Mivel annak idején elárulták, és az ő féltett receptjéből gazdagodott meg egy texasi csaló. Azóta a legfinomabb palacsintákat főző favágónk néha életre kel, és mobil főzőkocsiját maga után hurcolva keresi áldozatait…

lumber2

Hú. Nos…
Azt szeretjük az ilyen filmekben, hogy valóban nem kell megküzdeni még az alapokért sem. Az első három percben kiderül ki a főhősnő, a szemét csaj, a béna füves, a jóbarát, a lúzer, a rejtélyes idegesn, aki segít, és arra is hamar fény derül, hogy nem sokáig maradnak életben.

lumberjackman1

Jó alapokra építhetett volna a film, mivel adott egy jó setting a keresztény tábor, és annak minden szexista-fetisiszta szereplőivel együtt, és a palacsintákkal és fejszékkel hadonászó gyilkos is eléggé agyzsibassztó. Sokféle kreatív gyilkolást próbáltak kitalálni a valószínűleg teljesen elszállt írok, de mindezek ellenére a Lumberjack Man két szék közé esik. Túl jó ahhoz, hogy trash legyen, túl szar ahhoz, hogy jó legyen. A fárasztó kínpoénok egy idő után átbillennek a tűrőképességünk határán, a szereplőkből pedig többet ki lehetett volna hozni. Eltűnnek, feltűnnek a karaktereink, az un. teleport jelenség elég erős ebben a filmben. Minden ok nélkül követik egymást a jelenetek.

Palacsinta és balta. Jó párosítás, de, ha ilyen szórakozásra vágytok, akkor a Balta (Hatchet) szériával jobban jártok.

értékelés: 5/10

levyathan

Be the first to comment on "Lumberjack Man (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.