Prison of Hell: K3 (2009)

k3_thumbNo, akkor kezdjük is el a SZEX & HORROR hetünket, egyből egy ínyencséggel, ami a kemény pornót ötvözi az értelmetlen erőszakkal. Így leírva egész jó kis kombinációnak tűnik, de Andreas Bethmann más szemszögből közelít a filmművészet felé…

A K3 nevezetű büntetés végrehajtási intézmény egy szigeten helyezkedik el, leegyszerűsítve a dolgot, ide könnyen bekerülhetsz, de elhagyni már biztos nem fogod („You can check-out any time you like, But you can never leave!”) Ennek a tudásnak a birtokában, a börtönőrök, orvosok és az igazgatónő válogatott kínzásoknak és erőszaknak teszik ki az elítélteket (forró viasz, áram, szexgép és korbács). A karrierje kezdetén álló fiatal pszichológusnő megunja a tehetetlenséget, és felvételek készítésével napló írásba kezd, hogy a megfelelő alkalommal lebuktassa a gonoszokat. A terv kész, már csak megkellene szökni valahogy.

k3_01

A német nyelvnek köszönhetően, van egy kis nosztalgia hangulata, amiről az alkotók ugyan nem tudnak semmit, de a vhs-korszak narrátoros filmjeit visszaidézi (kedvencem a Conan, a pusztitó mikor eredetiben ordítva: Bombaata, WHERE ARE YOU? németül kicsit hangoskodva Bombaata Wo Bist Du!?, magyarul viszont unottan: Bombaata hol vagy.?) Minden más viszont kanális, mert igazából nincs történet, csak és kizárólag a vizuális kizsákmányolás. A XXX pornó felvételeket mixelik a torture jelenetekkel, de nincs háttér, nincs motiváció, a dolgok egyszerűen csak megtörténnek.

k3_03

A speciális effektekért Olaf ’hogy az Ittenbach-ja meg’ felelt, ezért egyértelműen ömlik a vér, viszont Bethmann minden mást magára vállalt. Producer, operatőr, zeneszerző, berendező, sőt a vizuális effekteken és a castingon túl, még a szopató doktor bácsi szerepét is elvállalta. („A mérget beléd injekcióztam, az ellenszer a farkamra van kenve. Minél intenzívebben szopod, annál nagyobb az esélyed a túlélésre!”)

k3_02

A bevezetőben említett más szemszög pedig a legvégén ölt igazán testet, mikor a full drámát, happy endeket idéző magasztos zenével festi alá, ezzel elárulva hitvallását, és hogy a történetének kik is voltak igazából a hősei.

Nem jó film, csúnyák a szereplők, a sör alátét hátuljára felvésett forgatókönyv miatt a sexploitation múlthoz sem képes felnőni, de aki kíváncsi egy ilyen marhaságra csak tessék, de az export verziót szerezzétek be, ugyanis az a vágatlan, a némethonba kiadott első változat csak gyermekfilm.

Értékelés: 2/10

Miskei

Be the first to comment on "Prison of Hell: K3 (2009)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.