Deadpool (2016)

deadpool_thumbHellóka, bizonyára érdekel, hogy mit keresek egy gore-, trash- és horrorfilmekkel foglalkozó oldalon, és tudom, unod a fejemet, meg a vakerom, de én ezt lesz*rom (hehe, rímelt), mert én ott vagyok mindenhol, ééés bizony megnézel a moziban, és a csajod is bírni fog engem, sőt, majd éjjel azt fogja üvölteni az ágyban, hogy “POOL, IGEN, POOOOOL” és tetszeni fog a filmem, és tudod miért? Mert jóóóó.

Wade Wilson zsoldosként tengeti low-life hétköznapjait New Yorkban, néha megöl ezt-azt, közben előszeretettel látogatja a magafajta zsoldosok, bérgyilkosok, tehát válogatott mocskok kedvenc kocsmáját. Ebben a romantikus közegben talál rá szerelmére, és úgy néz ki, hogy Wade élete végre értelmet nyer… ameddig ki nem derül, hogy menthetetlen rákos.
Azt mondják, hogy ekkor Wade szíve, mint egy másik világban a Grincs szíve, három számmal megnőtt, és a férfi rájött, hogy önmagát háttérbe szorítva a legfontosabb a szerelmét boldoggá tenni. Ezzel a tudattal vezérelve fogadja el a Weapon X nevű szupertitkos cég ajánlatát, miszerint nemcsak meggyógyulhat, de szuperereje is lesz.
Hát… végül is az lett, de mint mindennek, ennek is megvolt a maga ára. Wade meggyógyult, teste emberfeletti regenerálódsának köszönhetően halhatatlan lesz, de bőre undorítóan eltorzult, az egész ember maga a két lábon járó hányinger. Ez szerencsére nem vetett vissza Wade elviselhetetlenül pofátlan és bárgyú humorérzékéből, sőt, zsoldosunk immár Deadpool néven mindent elkövet, hogy megkeresse azt, aki ezt tette vele, és visszahódíthassa szerelmét. Az út rögös, sok vérrel, átlőtt fejekkel, levágott testrészekkel, valamint agyatlan baromságokkal van kikövezve.

deadpool2

Ennél jobban Marvel filmet még nem vártak, sőt a képregény rajongóin kívül Deadpool sikeresen utat tört magának az átlag mozinézők köreibe is. A karakter amolyan fenegyereke a Marvel univerzumnak, hiszen alapjaiban különbözik mindegyik másik hőstől. Kezdve azzal, hogy nem hős. Sosem akart az lenni, és kevés cselekedetét lehetne hősi magaslatokba emelni. Gyilkos, erőszakos, és mindez humorral fűszerezve tálaltatik. Antihős mivoltját talán az jellemzi leginkább, hogy Deadpool legfőbb szuperereje az, hogy tudja magáról, hogy kitaláció. Számos alkalommal beszél ki a közönségnek, és nagyon reméli, hogy a rajongók frissítik a wikipédia oldalát.
Deadpool a Marvel világban az a tag, aki szinte minden baráti közöségben előfordul, és azt szokták rá mondani: “Ja, hát, mindig van az az egy hülye a csapatból…”

Nem meglepő, hogy mélységes felháborodást keltett a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas, amiben először láthattuk őt, mint Farkas ellenfelét. Egy átlagos, jellemtelen senki volt, pont ő, aki a legkülönb mindegyik szereplőtől.
A főszereplő Ryan Reynolds sem hagyhatta ezt szó nélkül, és mindent megtettek, hogy a Fox végre legyártassa azt a filmet, amelyik visszaépíti Deadpool imázsát. Nem volt könnyű, a sztár saját elmondása szerint a stúdió annyira nem hitt a sikerben, hogy muszáj volt a forgatókönyvet és egy jelenetet kiszivárogtatni ahhoz, hogy a rajongók bekapják a horgot, és felrobbanjon az internet. Foxnak nem volt más választása, kénytelen volt engednie a filmet, most pedig dőzsölhet a pénzhegyek közepette.

deadpool1

Jó ez a film. Vegyes érzelmekkel ültem be, mivel tudtam, hogy mire lehet számítani, és félő volt, hogy a humor kimerül az olyan jópofa dolgokban, mint hogy Deadpool kikacsint ránk, meg elejt pár béna mondatot. Szerencsére nem ez lett, hanem olyan bődületes f*szságokkal van tele, hogy csak nézünk ki a fejünkből. Beteg humor, szexista, kíméletlen, ráadásul gyors párbeszédekben adagolva. A sztori másodlagos az egyes jelenetekhez képest.

A film pontosan azt hozta, amit akartunk. Lehetett volna izgalmasabb, elgondolkodtatóbb, morális társadalmi problémákat feszegető? Áááá, gyerekek, ez Deadpool 🙂 Üljetek hátra, és röhögjetek.

értékelés: 9/10

levyathan

imdb-share-logo

 

Be the first to comment on "Deadpool (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.