The Walking Deceased (2015) (Járkáló agyhalottak)

walkingdeceased_thumbMár komolyan vártam a pillanatot, hogy a világ legsikeresebb – Robert Kirkman képregényéből anno Frank Darabont által kábeltévére adaptált, és jelenleg már a hatodik évadnál tartó – emberi drámákra kiélezett, élőhalottas szériájának mikor készítik el a paródiáját. És habár az Asylum már jóval előbb kitermelte a maga low budget, trash WD-kópiáját Z Nation címmel, most egy egész estés mozi is készült a sorozatból.

Lincolt seriff egy kórházban tér magához – akit egy baseball-baleset  juttatott kómába -, és rádöbben, hogy az általa ismert világ megszűnt létezni, és már csak ismeretlen fertőzés által elszabadult, emberi húsra éhes zombik csoszognak mindenhol. Miután összekapja magát (értsd: huszonhatféle pózból láthattuk a seggét), és lelő pár zombinak egyáltalán nem látszó embert, elmegy felesége munkahelyére, de a sztriptízbárból már csak a fiát tudja élve kimenteni.

walkingdeceased_1Ezután a közeli plázába összetalálkozik a többi túlélővel – többek között egy emberi vonásokat mutató zombi-sráccal – akik némi balfaszkodás után úgy döntenek, hogy elmennek egy élőhalott-mentes farmra. Az ottaniak befogadják őket, és egészen addig minden jól megy, mígnem beszívnak és tűzijátékozni kezdenek, amivel odavonzzák a zombikat, azok meg ugye betörnek a farmra…

walkingdeceased_4Amikor megtelik a pokol, hülyék lepik el a földet – olvasható a poszteren, és tényleg nem hazudik. Már-már kínosan fogyatékos szereplőink akár percekig képesek a nagy büdös semmivel „szórakoztatni minket”, ami a több mint béna forgatókönyvvel és az erősen olcsóságra hajló technikai kivitelezéssel együtt nem vezet sehová.

walkingdeceased_3Filmünk nagyrészt egy Walking Dead all-star paródiát (értsd: igénytelen idiótaságot) akar létrehozni, de átvett még elemeket a Zombieland-ből, illetve a zombi-srácos, Romeo-Romero momentum az Eleven Testekből származik. Amit humor/paródia címszó alatt felmutat, az egyenesen botrányos, és néhány tényleg jól sikerült jelenettől eltekintve (pl. sztriptízbár) az egész egy közepesen unalmas, igénytelen ripacskodással teli, a jó ízlésű nézők számára értékelhetetlen vacak.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "The Walking Deceased (2015) (Járkáló agyhalottak)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.