Zoombies (2016)

zoombies_thumbNémely produkció ugyan zárójelben, de megpróbálkozott már bezombult állatok szerepeltetésével, legutóbb talán éppen a Rise of the Animals c. iszonyatosan aljas mozi épült fel a halott állatsereglet koncepciójára, de persze nem is lenne Asylum az Asylum, ha nem próbálna meg valami még ennél is orbitálisabb marhaságot kihozni az, It’s a Jurassic World of the Dead frappáns szlogennel, haha!

Filmünk elején egy csapat állatorvos egy elég béna CGI-majmocska életét próbálja bőszen megmenteni, mire az alapból sem túl bizalomgerjesztő ábrázatú doktor által befecskendezett titkos szérumtól újra életre kel. De ez már nem az a kis okádékul animált aranyos majmóca lesz, aki volt… Ráront a csapatra, majd kiszabadítja ketrecben tárolt, bezombult társait – merthogy az előrelátó doktor azt is a helyiségben tartja.

zoombies_4Ezzel egy időben egy csapat indokolatlanul hülye (és irritáló) fiatal kezdi meg közmunkáját az Eden WildLife Zoo névre keresztelt, ritka példányokat bemutató szafari parkban, ahova az igazgatónővel együtt a kislánya is érkezett – mert ugye gyerek mindig kell az ilyesmibe.

zoombies_1Nemsokára megfertőzött majmok támadnak rájuk, majd ahogy telik-múlik az idő, mind több és több jószág élőhalott változata próbálja őket megkajálni, úgymint zombi-zsiráf, zombi-koala, zombi-gorilla, zombi-oroszlán stb., viszont ha a komplexumból a zombi-madarak kiszabadulnak, akkor könnyen vége lehet a világnak…

zombies_3Nem panaszkodom, hiszen azt kaptam, amit elsőre vártam. Iszonyatosan összefércelt CGI-kreatúrák zombulnak be – ezt a gyakorlatban egy fehér szemgolyóval valósítják meg -, miközben az Asylum stúdió újabb, utcáról összekukázott fiatalsága balfaszkodja végig a játékidőt, rettenetes dialógusok, botrányos menekülési technikák és egyéb illogikus és/vagy érthetetlen jelenetek során.

zoombies-2Csak két remek példa a következetességükre: a zombi-koala ZÖLD trutyitól vérző tetemét a kislány egy baseball-ütővel verte agyon, ami csöpög a VÖRÖS vértől; illetve a csávó, amelyiknek előzőleg egy elefánt ment át a lábán, helyből simán felugrik a támadni készülő, hatalmas zombi-gorilla hátára. Mivel is zárjam a soraimat azon kívül, hogy NEVER SEE IT?!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Zoombies (2016)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.