Bigfoot vs zombies (2016)

bigfootvszombies_thumbGondoltam naivan magamban, teszek egy próbát ezzel az izgalmas című crossoverrel, pedig már a plakát alapján sem számítottam egy közepesen szarnál jobbra, de mint tudjuk, a kíváncsiság mindig felülkerekedik a józan észen… Nos, örömmel jelenthetem, hogy már most, így április idusán sikerült megtalálnom az ÉV GARANTÁLTAN LEGFOSABB FILMJÉT, úgyhogy szorri Asylum, SyFy, Troma és a többiek, de nem kaptok esélyt, wehehe!

Megpróbálkozom eme rettenet ismertetésével, bár nem hiszem, hogy forgatókönyv is készült hozzá. Szóval: egy szépnek aligha mondható leányzó a közeli erdőben sétál és fotóz le különféle roppant izgalmas ágakat, leveket meg mohás törzsű fákat, mígnem pár vagány erdei szelfi után megöli egy semmiből arra tévedő zombi. Ha naivan azt hinnénk, hogy a háttérben őt titokban követő és kukkoló bigfoot-tal is történik majd valami, hát nagyot tévedünk, mert kurvára nem!bfz_3Helyette viszont a folytatásban a.) egy tagbaszakadt rendnek kinézetű arc vegyszeres hordót dob le az erdő közepén, amiből fekete trutyi szivárog; később őt is zombiként láthatjuk viszont b.) két tökfej tűnik fel a színen, szintén teherautóval, bár ők nem vegyszert szállítanak, hanem kivételesen holttesteket (később az egyikük szintén zombivá lesz) d.) meg van egy biztonsági tag is, akit néhány jelenet erejéig mutatnak; egy ponton ő is bezombul, de egyébként nem sok vizet zavar e.) illetve egy önjelölt terepruhás Rambó is még a főbb szereplők közé tartozik, szintén zombulásra ítélve…

bfz_6És akkor megemlítem a fő-szálat, merthogy az összes eddigi eseménysor ehhez akar kapcsolódni, vagyis: adva van egy életunt házmesternek kinéző őrült tudós meg fél-csinos asszisztensnő, akik valamiféle csodaszerrel kísérleteznek, és ehhez hullákat hozatnak meg vitetnek el az előbb leírt csicskáikkal. A cselekmény vége felé a zombik betámadják a tudós laborját, aztán a bigfoot is beszáll a harcba, és megmenti az arra érdemeseket. Cserébe bekötözik a karját, mert bibis lett. Ja, és heppiend meg nincs, mert a stáblista előtt egy hajszállal lelövi egy orrvadász.

bfz_2Fogalmam sincs, hol kezdjem. Mivel a megtekintést követően képtelen voltam elhinni, amit láttam, egyből utánajártam a neten, hogy mégis mi ez vagy hogyan, de azt kellett tapasztaljam, hogy ezt a remekművet még véletlenül sem sorolják sehol a „comedy” kategóriába – magyarán KOMOLYAN KELLENE VENNI!!! De mégis hogy a fenébe, mikor az összképet nézve rosszabbnak tűnt, mint a Troma legalsóbb bugyrából előtörő Surf Nazis Must Die vagy az amatőrizmus egyéni csúcsának tartott Attack of The Tromaggot – de azokról legalább tudjuk, hogy direkt-trash kategória. Ez meg egy besorolhatatlanul nagy suttyóság.

bfz_4Gondolom egy haverok által, mindenféle szakmai előképzettség, és technikai igényesség nélkül, nulla pénzből leforgatott, szórakoztatóipar ellen elkövetett bűntény, aminek egyedüli potenciálját a figyelemfelkeltő crossover-re irányuló címben látom. Kezdjük azzal, hogy szereplőink teljesen készek, fogalmuk nincsen semmiről, csak tőmondatokat köpködnek a kamerába, aztán ott vannak a borzalmas vágások és az beállítások, és nem hazudok, ha azt mondom, hogy ennek a forgatókönyv híján random jelenetekből összeeszkábált pöcegödörnek a legizgalmasabb momentumai a néha előkerülő totálisan gagyi CGI-vérpacák.

bfz_1Merthogy a szürkével bemázolt arcú „zombik” igénytelen megjelenését figyelembe véve akár a helyi alkeszek is eljátszhatták volna őket egy négyzetméter fröccsért, a két álarccal felturbózott, extra-élőhalott maszkján pedig vagy elsírjuk, vagy hülyére röhögjük magunkat.

bfz_6De a másik címszereplő is megér egy misét. Naivan azt hinné az ember, hogy ha már bigfoot, akkor bőven az emberek fölé emelkedik, már ami a fizikai megjelenését illeti. Csakhogy itt ugyanakkora, mint szereplőink (vagy a zombik), se nem nagyobb, se nem szélesebb, csak az őt alakító szerencsétlen flótásra ráadtak egy elcseszett majomjelmezt, illetve még azt sem, mert feltehetően kicsi volt rá, és a hasánál, valamint a hátánál megtoldották ilyen világosabb foltokkal. Plusz kapott még egy röhejes (még véletlenül sem majomszerű) szörny-álarcot, aminél gyakorlatilag bármi rémisztőbb. Ha csak nem akartok lelki egyensúlyotokból kibillenni, akkor messzire kerüljétek el!!

Értékelés: 2/10

eyescream

1 Comment on "Bigfoot vs zombies (2016)"

  1. Pedig a posztere nem is rossz 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.