Terminator II aka Shocking Dark aka Alienators aka Aliens 2 (1989)

shockingdark_thumbHa már bemutattam Bruno Mattei csodálatos Predator rip-offját, akkor erről a gyöngyszemről sem feledkezhetek meg, ami tulajdonképpen James Cameron 1984-es klasszikus Terminator-jának és a szintén általa rendezett 1986-os keltezésű A bolygó neve: Halál elegyének tekinthető úgy, hogy mindez ráadásul két évvel azelőtt is jött ki, minthogy a hivatalos Terminator folytatása megjelent.

A poszt-apokaliptikus Velencében járunk, ahol a csatornákban lévő algapopuláció haldoklik, míg a szennyezett víz és a mérgező gázok veszélyeztetik a még életben maradt lakosságot. Egy katonai bázison éppen egy titkos projekten dolgozó doktor utolsó videóüzenetet bámulják, amelyben kifejti, hogy valami bizony csúnya szörnyekké változtatta az embereit, de lehetnek még esetleges túlélők. Így hát az Aliens sztereotípiákban bővelkedő karakterei – többek között Sarah – útnak indulnak, hogy megtalálják az ominózus bázison rekedteket…

shockingdark_3

Bruno Mattei, elnézést szóval Vincen Dawn produkciója ismét csak hasonlóan működött, mint azt anno a Robowar estében is tárgyaltam. Vagyis vették az eredeti film (Aliens) jellegzetes beállításait, jeleneteit, dialógusait, szereplőit, környezetét stb. egyszóval a központi vázát, aztán adtak hozzá egy kis adalékot a Terminator-ból, megfűszerezték az így készült elegyüket saját, alacsony költségvetéssel rendelkező ízlésük szerint, és amit kijött belőle, az nem több mint egy thrash-kategóriába illő – ismerős elemeket ugyan felmutató -, de minden elemében fárasztóan erőtlen alkotás.

shockingdark_2

Minimális trükkarzenál, borzasztó és/vagy érdektelen színészi alakítások, az Alienekre még véletlenül sem hasonlító, viszont ultra-bénán kinéző szörnyek… és ha igaz, Claudio Fragasso író és társ-rendező ezen film után megtagadja, hogy további bármilyen Mattei produkcióban részt vegyen, annyira nem tetszett neki a végeredmény.

shockingdark_4

Ha sokat próbált trash-film fanok vagyunk, nekünk esetleg bejöhet ez az iszonyat, de más nem igazán próbálkozzon vele, mert még túlhevül az agya a látottaktól, és úgy marad, haha!

Értékelés: 5/10

eyescream

imdb-share-logoyoutube-logo

Be the first to comment on "Terminator II aka Shocking Dark aka Alienators aka Aliens 2 (1989)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.