Paranormal Activity – Tokyo Night (2010)

patokyonight_thumbHa még nem kaptatok mérgezést a Fűrész-módra szinte minden évben egy-egy újabb (és persze silányabb) fejezettel bővülő Paranormális jelenségek franchise-tól, akkor talán erre az alternatív japán epizódra is kíváncsiak lehettek, amely időben anno az első rész eseményei után játszódik nem sokkal, ám magára a központi átívelő szálra nincs hatással. Tehát végül is egy  ázsiai spin-off is lehetne, ha úgy nézzük.

Ahogy az ilyenkor szokás, a történet elején megismerkedhetünk a Yamano családdal. Vagyis bemutatkozik a mindent kamerával megörökítő Koichin, az Amerikából hazatért Noriko – aki egy szerencsétlen autóbaleset következtében mindkét lábát eltörte -, valamint ott van édesapjuk – bár ez utóbbi nem sok vizet zavar, ugyanis az események idejére Szingapúrba utazik üzleti útra.

patokyonight_2

Arról, hogy amúgy mi van a mutterral (meghalt, talán a válás után máshol él?) vagy egyébként ki-mit csinál, amikor nem éppen otthon dekkol, sajnos semmi információt sem adnak. Helyette a világlátott Noriko-ra fókuszálunk, aki két törött lábán valami kívül valami mást is hozott Amerikából, ami a lakásba beköltözve fura dolgokat kezd el művelni…

patokyonight_1

A Toshikazu Nagae által rendezett párhuzamos folytatása semmiben sem különbözik, a többi (szintén baromi költséghatékonyan előállított) epizódtól, maximum annyiban, hogy a japán fővárosban játszódik, így magától értetődően a főszereplők is ferdeszeműek, haha! Házba beférkőzött jelenségünk ugyanúgy tárgyakat mozgat és félelmet kelt, mi pedig működésének szinte minden egyes jelentősebb nyomát láthatjuk, épp csak hogy nem hívnak hozzá szellemvadászt. Ha a film közepén nem említenék a szerintem meglehetősen erőltetett összekötő szálat, akármilyen másik szellemes found footage is lehetne Japánból.

Értékelés: 6/10

eyescream

imdb-share-logoyoutube-logo

Be the first to comment on "Paranormal Activity – Tokyo Night (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.