Ninja Resurrection (OVA) (1998)

Ninja ResurrectionA most bemutatásra kerülő Ninja Resurrection című anime OVA valójában két epizódból álló történet, amely eredetileg kapott volna egy folytatást is, sorozat formájában, azonban ez végül nem valósult meg. A két rövidfilmet ezért inkább bevezetőnek szánták, és nagyban hasonlít a klasszikus szamuráj-ninja típusú alkotásokhoz. Tehát elsősorban történelmi eseményekre fókuszálnak, sok narratívával és persze rengeteg vérrel fűszerezve.

A The Revenge Of Jubei a Tokugawa periódusban játszódik, amikor a keresztény vallás ellen felszámolást indít a sógun, de jó néhány falusi ellenáll és úgy döntenek, hogy kivívják a függetlenségüket, megvédik az egyház tanításait és híveiket. Amolyan keresztes hadjárat indul alig pár tízezer képzetlen katonával, akiket Amakusa Shirō vezet, illetve a tanítómestere. A legenda szerint ugyanis egy napon eljő Jézus Krisztus újra, hogy megsegítse a népét, de amennyiben megpróbálják megállítani, úgy a Sátán születik újjá és megbosszulja a történteket. Nyilván logikát nem feltétlenül kell keresnünk ebben a próféciában, de a lényegen mindez nem változtat. Shirō serege fenyegetés a sógunátusra, így felbérlik Jubeit, hogy vadássza le és tegye őt ártalmatlanná. Hiszen, ha levágják a sárkány fejét, a test nem fog többé ellenállni.

Ninja Resurrection

A Hell’s Spawn néhány hónappal az első rész eseményei után követi nyomon Jubei Yagyu életét. Egy rövidke betekintést nyerhetünk a kor nagy harcművészeinek életébe, illetve természetesen a félszemű szamuráj eredetéről is szó esik. A Yagyu klánt meglátogatják a sógunátusból, és a legkiválóbb fiatal lányokat az udvarba hívják. Hogy mindennek mi köze van az eredeti próféciához, a keresztényekhez és milyen módon kapcsolódik a történetbe Jubei és a többi legendás harcos, nos, erről próbál szólni a bevezetés befejezése.

Ninja Resurrection

A legnagyobb probléma viszont sajnálatosan az, hogy a sorozat sohasem készült el, így a történet eléggé foghíjas marad. gyakorlatilag csupán az előzményeket ismerjük meg és onnantól hoppon marad a néző, mert a lényegnél elvágták a fonalat. A látványvilág annyira nem epikus, mint a Ninja Scroll esetében, azonban meglehetősen sok vér fröccsen szét és elég jól darabolják az emberi testeket, így a horror rajongói bizonyára élvezni fogják a szamurájfilmek hangulatát idéző jeleneteket. A rendező, Yasunori Urata neve ismerősen csenghet a Sin: The Movie című animéből, a zenéjét pedig Masamichi Amano szerezte, akivel együtt dolgozott azon a projekten is, illetve a Battle Royale filmeké is hozzá kötődik.

Ninja Resurrection

Ahogy már azt kihangsúlyoztam, a történetvezetés kissé foghíjasra sikerült, illetve nincs befejezése, hiszen csak bevezetőnek szánták A Ninja Resurrectiont. Ettől függetlenül, ha csak a jeleneteket és a kort szeretnénk élvezni, akkor óvatos fogyasztásra azért merem ajánlani.

Értékelés: 6,5/10

Smaragd Sárkány

Be the first to comment on "Ninja Resurrection (OVA) (1998)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.