Bloody Bloody Bible Camp (2012)

Nem titok, ha csak lehet, messziről kerülöm az unalom ismételt sablonokkal operáló slasher műfaj darabjait, és csak nagy ritkán kerül nálam terítékre egy ilyen jellegű alkotás, mert egész egyszerűen jellegtelennek és unalmasnak találom őket. Természetesen ez alól vannak kivételek, mint például  eme paródiába hajló, retro-slashereket idéző, amúgy teljesen komolytalan produkció, melyben egy vallási tábor béna fiataljai hullanak egymás után, de feltűnik még Tim Sulllivan rendező úr (2001 Maniacs, Chillerama), valamint a szürrealitás netovábbjaként Ron Jeremy, méghozzá Jézus szerepében!

1997-ben a Boldog Nap névre keresztelt Biblia Táborban egy apácának öltözött alak sorra nyírja ki a kempingező fiatalokat, éppen csak két túlélő marad. Ugrunk az időben: 1984-et írunk, amikor egy csapat tinédzser Richard Cummings atya vezetésével ugyanerre a helyre érkezik. A helyiek figyelmeztetését figyelmen kívül hagyva nem tart soká, amíg a gyilkos apáca újra elkezdjen hentelni…

Ugyan 2012-ben készült a film, mégis szinte hibátlanul adja vissza a nyolcvanas (és kora kilencvenes) években futószalagon gyártott, kvázi egy kaptafára készülő, olcsó szórakozást ígérő slasher-mozik minden bűnét és báját. Habár akad benne fejlevágás, belezés és egy sor, késben végződő feszülettel elkövetett gyilok, azért nem kell annyira véresen komolyan venni a történetet, hiszen telis-tele van humoros párbeszédekkel és a keresztényre szocializált életképtelenül, lúzer ifjak burleszkbe illő ballépéseivel.

Az pedig, hogy Jézus szerepében nem más, mint ronda és dagadt, ámde valahol mégis ikonikus Ron Jeremy bukkan fel a film végén, szerintem mindent elmond a készítők hozzáállásáról. Szóval így nézzétek végig, haha!

Értékelés: 6/10

eyescream

        

Be the first to comment on "Bloody Bloody Bible Camp (2012)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.