Toxic Shark (2017)

A Sharknado 5 premierjének tiszteletére rendezett idei, vagyis 2017-es Sharknado Week keretében a SyFy kábelcsatorna még öt másik förtelmes cápás hulladékot (5Headed Shark Attack, Empire of the Sharks, Trailer Park Shark, Mississippi River Sharks)  tűzött műsorra – köztük ezt, a teste felső részéből mérgező levet spriccelő toxikus cápát. Semmi mást nem mondhatok, nomen est omen.

A helyszín ezúttal egy trópusi sziget, ami telis-tele van feltöltődni vágyó, szingli fiatalokkal – olyan rekreációs csapat-feladatokkal, mint kötélhúzás a vízben és társai -, azonban a tengerben feltűnik egy vérszomjas cápa, ami – most fogózkodjatok meg! – egy bizonyos nyúlványából zöld színű mérgező savat lövöldöz az áldozataira, majd HAMM! bekapja őket. Akiket pedig nem zabál meg azonnal, azokat megbetegít a mérgével: kivörösödnek a szemeik, és megvesznek… majd nekiesnek társaiknak, hogy megzabálják őket! Hőseinknek tehát menekülniük kell a szigetről…

Cápánk egy fokkal igényesebben néz ki, mint a hasonló jellegű hulladékokban lévő társai, persze ettől még borzalmas marhaságokat erőltettek rá a forgatókönyvírók. Az egyik jelenetben egy tengerparton lovagló csajt harap le hátasáról úgy, hogy a pacinak semmi baja nem lesz – de ugyanez a manőver megismétlődik, amikor a hajóról zabál le valakit. Hatalmas ugrásai mellett már csak a zöld löttyöl spriccelő képkockák a brutálisabbak, meg amikor megvesznek tőle a népek, haha!

Kedvencem a vége, amikor hőseink jelzőpisztollyal próbálják kinyírni, mire a dög az utolsó lövésnél a levegőben kigyullad, zöld lé permeteződik mindenhova, majd a vízbe érve felrobban – de mégis mitől?! Mindegy, mert nem oszt, nem szoroz – akárcsak olyan egyéb fantasztikusan nívós mozikból ismerős szereplők jelenléte, mint 2Lava2Lantula, Vegas Vampires, Dam Sharks, Zombie 360 stb., szóval ez van. De hát mi másra számítottatok?!

Értékelés: 3/10

eyescream

 

 

Be the first to comment on "Toxic Shark (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.