TranslatePasta #01 – VégeNincs Ház (NoEnd House)

NoEnd House thumbKísérletező kedvünkben újabb ötlettel próbálkozunk meg az oldalon. Az utóbbi évek során az internet megkerülhetetlen jelenségeivé váltak a creepypasták, a fórumokon, blogokon, wikiken és Youtube videókban terjesztett rémtörténetek. Elég Slender Man hihetetlen népszerűségére gondolni, vagy a Syfy Channel Zero sorozatára, amely pár hete már második évadát indította, és amely antológiaszerűen minden évadban egy ismertebb creepypastát filmesít meg. Az ötletet az adta, hogy miután több horroros ismerősömmel beszéltem a témáról, panaszkodtak, hogy fordítás híján rengeteg ismertebb, népszerűbb történetet nem olvashattak magyarul, legfeljebb erősen rövidített változatban – így tettem egy próbálkozást a NoEnd House (ha már a Channel Zero második évada is ezt dolgozta fel) honosítására, amely ha elnyeri tetszéseteket, lehet hogy havonta – kéthavonta – ahogy az időm engedi megpróbálom rendszeresíteni, esetleg a következő célpontokat akár meg is szavaztatni. Kellemes olvasgatást!

Hadd kezdjem azzal, hogy Peter Terry heroinfüggő volt.

Barátok voltunk az egyetem alatt és azok maradtunk azután is, hogy lediplomáztam. Az egyes szám nem véletlen. Két évig próbálkozott, majd kibukott. Miután kiköltöztem a kollégiumból egy kis apartmanba, nem sokat láttam Petert. Időnként online chateltünk (a Facebook előtti időkben az AIM volt a csúcs). Majd egy időben öt hétig folyamatosan nem volt online. Nem aggódtam. Hírhedt idióta volt és drogfüggő, szóval egyszerűen azt hittem, már nem érdeklem. Majd egy éjjel láttam őt bejelentkezni. Mielőtt bármit írhattam volna, küldött egy üzenetet.

“David, haver, beszélnünk kell.”

Ekkor mesélt nekem a VégeNincs házról. Onnan kapta a nevét, hogy még soha senki sem jutott el a kijáratáig. A szabályok egyszerűek és klisések voltak: érd el az épület utolsó szobáját, és nyersz 500 dollárt. Összesen kilenc szoba volt. A ház a városon kívül állt, durván négy mérföldre az otthonomtól. A jelek szerint Peter megpróbálta, és elbukott. Heroin – és tudja-a-franc-még-mi-függő volt, gondoltam a drogok az agyára mentek és sokkot kapott egy papír szellemtől vagy hasonlótól. Azt állította, hogy bárkinek sok lenne amit látott. Hogy természetellenes volt.

Nem hittem neki. Azt mondtam, másnap este megpróbálom, és bármilyen keményen is próbált lebeszélni, 500 dollár túl csábítóan hangzott. Mennem kellett.

Amikor megérkeztem, rögtön éreztem valami furcsát az épületben. Láttatok vagy olvastatok már valamit, aminek nem lett volna szabad ijesztőnek lennie, mégis a hideg futkosott tőle a hátatokon? A bejárathoz sétáltam, és a kényelmetlen érzés csak erősödött, ahogy kinyitottam az ajtót.

A szívem lelassult, és megkönnyebbülten sóhajtottam, amikor beléptem. A szoba olyan volt, mint egy szálloda előcsarnoka Halloween dekorációkkal. Recepciós helyett pusztán egy tábla volt kihelyezve. “Az 1. szoba erre. További nyolc követi. Juss el a végéig és nyerj!”. Nevettem és az első ajtóhoz léptem.

Az első kihívás szinte nevetséges volt. A dekoráció egy K-Mart Halloween részlegére emlékeztetett, lepedő szellemekkel és animatronic zombikkal, amelyek statikusan morogtak ahogy elhaladtam mellettük. A szoba túlsó oldalán volt a kijárat, az egyetlen ajtó azon kívül, amelyen beléptem. Áttéptem a hamis pókhálókat, és továbbhaladtam a második szoba felé.

Sűrű köd fogadott a második ajtó mögött. A szoba egyértelműen emelte a színvonalat technológia terén, nem csak ködgép volt, de egy denevér is lógott a plafonról és körözött a fejem fölött. Ijesztő. Úgy tűnt, még egy Halloween hangeffekt lemezt is feltettek, amely valószínűleg egy 99 centes bolt polcairól származhatott. Átléptem néhány rohangáló játékpatkányon és felfújt mellkassal közeledtem a következő szobához.

Megragadtam a kilincset, és a szívem hirtelen a torkomba ugrott. Nem akartam kinyitni azt az ajtót. A rémület érzése olyan erővel érintett meg, hogy alig tudtam gondolkozni. A logika azonban győzedelmeskedett néhány iszonyatos pillanat után, és továbbléptem.

A harmadik szoba volt az a pont, ahol a dolgok kezdtek megváltozni.

Látszólag egy hétköznapi szobának tűnt. Egy szék állt a fa parketta közepén, egy lámpa a sarokból gyengén megvilágította a területet, árnyékokat vetett a padlón és a falakon. Ez volt a gond. Árnyékokat. Többes szám.

A székén kívül több is volt. Alig léptem be és máris megborzongtam. Abban a pillanatban tudtam, hogy valami nincs rendjén. Még csak nem is gondolkodtam, ösztönösen próbáltam kinyitni az ajtót, amelyen beléptem. A túloldalról bezárták.

Megdermedtem a rémülettől. Valaki végig bezárta az ajtókat mögöttem? Lehetetlen. Hallottam volna. Egy mechanikus zár lett volna, ami automatikusan bekapcsolt? Talán. De túlzottan rémült voltam ahhoz, hogy tisztán gondolkozzak. Visszafordultam a fény felé, és az árnyékok eltűntek. A székét leszámítva nyomuk sem maradt. Lassan elindultam. Gyerekkoromban gyakran hallucináltam, így az árnyékokat a képzeletem szüleményeinek tulajdonítottam. Ahogy a szoba feléhez értem, kezdtem magamat jobban érezni. Ekkor lenéztem és megláttam.

Vagyis nem láttam semmit. Az árnyékom eltűnt. Időm sem volt üvölteni. Olyan gyorsan rohantam az ajtóhoz, ahogy tudtam, és gondolkodás nélkül vetettem magam a következő szobába.

A negyedik szoba volt talán a legfelkavaróbb. Ahogy bezártam az ajtót, mintha az összes fényt átszippantották volna az előző szobába. Csak álltam, körülölelt a sötétség, és képtelen voltam megmozdulni. Nem félek a sötéttől, és soha nem is féltem, de megbénultam. Teljesen megvakultam. A kezemet az arcom elé tartottam, és ha nem tudtam volna, mit csinálok, képtelen lettem volna kitalálni. A sötétség szó nem írja le elég jól. Nem hallottam semmit, csak halotti csöndet. Még ha hangszigetelt szobában is vagy, hallod magad lélegezni. Hallod, hogy élsz.

Én nem hallottam semmit.

Pár másodpercig botladoztam előre, és csak a hevesen verő szívemet éreztem. Ajtó nem volt a közelben. Abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán volt kijárat. A némaságot halk zümmögés törte meg.

Éreztem valamit magam mögött. Gyorsan megfordultam, bár az orromat is alig láttam. Tudtam, hogy valami volt ott. Függetlenül attól, milyen sötét volt, tudtam, hogy valami követett. A zümmögés egyre hangosabb lett, egyre közelebb jött. Hátraléptem. Még soha nem éreztem ilyen félelmet. Nem tudom leírni pontosan – még csak nem is attól féltem, hogy meghalok, sokkal inkább az alternatívától, amit ez a valami tartogatott számomra. A fények hirtelen felvillantak és egy másodpercig tisztán láttam.

Semmi. Nem láttam semmit, és tudom, hogy nem volt ott semmi. Ám amikor a szoba ismét sötétbe borult, a zümmögés tébolyult üvöltéssé vált. Tiltakozásul én is felüvöltöttem; egy percig sem tudtam tovább hallgatni ezt a zajt. Hátráltam, minél távolabb a hangoktól, és nekiütköztem az ajtókilincsnek. Elfordítottam és bezuhantam az ötödik szobába.

Mielőtt leírnám az ötödik szobát, tisztáznom kell valamit. Nem vagyok drogfüggő. Nincsenek előzményeim kábítószer használattal, vagy bármilyen pszichózissal az imént említett gyermekkori hallucinációkon kívül, és azok is csak akkor fordultak elő, amikor nagyon fáradt voltam vagy épp felébredtem. A VégeNincs házba tiszta, józan fejjel léptem.

Mikor bezuhantam, hanyatt fekve, a plafont bámulva pillantottam meg először az ötödik szobát. Amit láttam nem ijesztett meg, pusztán meglepett. Fák nőttek a szobában és tornyosultak a fejem fölé. A plafon lényegesen magasabb volt mint a korábbiakban, ami azt sugallta számomra, hogy az épület közepében voltam. Felkeltem a padlóról, leporoltam magam, és körbenéztem. Egyértelműen ez volt az eddigi legnagyobb szoba. Még csak nem is láttam az ajtót onnan, ahol álltam, bokrok és fák sűrűje takarta előlem.

Egészen eddig azt hittem, a szobák egyre rémisztőbbek lesznek, de az előzőhöz képest ez a béke szigete volt. Egyúttal azt is biztosnak véltem, hogy bármi is volt a negyedik szobában, az ott maradt. Nagyot tévedtem.

Ahogy egyre mélyebbre hatoltam a szobában, olyan hangokat kezdtem hallani, mint egy erdőben, mintha ciripelő bogarak és időnként verdeső madarak lettek volna a társaim a szobában. Ez zavart a leginkább. Hallottam a bogarakat és más állatokat, de nem láttam egyet sem. Kezdtem azon tűnődni, vajon mekkora lehet a ház. Kívülről, mielőtt beléptem, egy teljesen átlagos külvárosi lakóháznak tűnt. Egy nagyobb fajtának, de akkor is, ez egy komplett erdő volt. A lombok eltakarták előlem a plafont, de bíztam benne, hogy még mindig ott van. A falakat sem láttam. Az egyetlen arra utaló jel, hogy még mindig a házban voltam, a többi szobával egyező padló volt, sötét faburkolattal.

Tovább sétáltam, remélve, hogy a következő fa mögött megpillanthatom az ajtót. Néhány perc után egy moszkítót éreztem a karomon. Lesöpörtem és továbbhaladtam. Egy pillanattal később tíz másik támadott a testem különböző pontjaira. Éreztem ahogy felmásznak a karjaimon és lábaimon, néhány pedig keresztülmászott az arcomon. Vadul csapkodtam, hogy leszedjem őket, de csak másztam tovább. Végignéztem magamon, és egy halk sikoly hagyta el a torkomat. Nem láttam egy bogarat sem. Nem láttam őket, de éreztem, ahogy a bőrömön másznak. A földre vetődtem, és vadul gurulni kezdtem. Kétségbe voltam esve. Gyűlöltem a bogarakat, különösen azokat, amelyeket nem láthattam vagy érinthettem meg. De ezek megérinthettek és mindenütt rajtam voltak.

Kúszni kezdtem. Ötletem sem volt merre tartok; a bejárat messze volt és még mindig nem láttam a kijáratot. Így csak másztam, miközben a bőröm viszketett a szellembogarak jelenlététől. Úgy tűnt, órák után, de végül megtaláltam a kijáratot. Megfogtam a legközelebbi fát, és felkapaszkodtam, miközben szüntelen csapkodtam a karjaimmal és lábaimmal. Próbáltam futni, de képtelen voltam, a testem már túlságosan kimerült a kúszástól és a folyamatos küzdelemtől láthatatlan támadóim ellen. Remegő lépésekkel közelítettem az ajtóhoz, miközben támaszként megragadtam minden kezem alá eső ágat.

Már csak néhány méterre lehettem tőle, amikor meghallottam. A halk zümmögést korábbról. A következő szobából jött és mélyebb volt. Szinte éreztem a testemben, mintha egy erősítő mellett állnál egy koncerten. Ahogy megmarkoltam a kilincset, a bogarak eltűntek, de nem bírtam elfordítani. Tudtam, hogy ha elengedem, a bogarak visszatérnek és esélytelen volt, hogy visszajussak a negyedik szobába. Csak ott álltam, a fejemet a hatos számmal megjelölt ajtónak támasztottam, és a kezem remegve fogta a kilincset. A zümmögés olyan hangos volt, hogy még a saját gondolataimat sem hallottam, ahogy próbáltam összeszedni magam. Nem tehettem mást, mint előre haladni. A hatodik szoba következett, és a hatodik szoba maga volt a pokol.

Bezártam magam mögött az ajtót, a szemeim csukva, a füleim pedig sípoltak. A zümmögés körbeölelt. Ahogy az ajtó zárja bekattant, hirtelen elnémult. Meglepetésemben kinyitottam a szemeimet, és az ajtó, amelyet az imént bezártam, eltűnt. Csak egy sima fal maradt a helyén. Rémülten néztem körbe. A szoba megegyezett a harmadik szobával – ugyanaz a szék és lámpa – de ezúttal megfelelő számú árnyékokkal. Az egyetlen jelentős különbség az volt, hogy nem volt kijárat, az ajtó pedig, amelyen bejöttem, eltűnt. Ahogy korábban is említettem, nem voltak problémáim mentális instabilitással, de abban a pillanatban abba az állapotba kerültem, amelyről már tudom, hogy az őrület volt. Nem sikítottam. Teljes csendben maradtam.

Eleinte finoman kaparni kezdtem. A fal kemény volt, de tudtam, hogy az ajtó ott volt valahol. Egyszerűen tudtam. Kaparni kezdtem ott, ahol a kilincs volt. Tébolyultan kapargattam a falat mindkét kezemmel, a körmeimet a bőrig koptattam a faborításon. Tudtam, hogy ott kellett lennie. Az ajtó ott volt, egyszerűen tudtam. Ha csak át tudnék jutni a falon –

“Jól vagy?”

Felugrottam a földről és megpördültem egy mozdulattal. A mögöttem levő falnak támaszkodtam és megláttam, mi szólt hozzám; a mai napig bánom, hogy valaha megfordultam.

Egy kislány állt előttem. Könnyű, fehér ruhát viselt, mely a térdéig ért. Hosszú, szőke haja háta közepéig lógott, bőre sápadt, szemei pedig kékek voltak. A legrémisztőbb dolog volt, amit valaha láttam, és tudom, hogy az életemben semmi nem lesz olyan hátborzongató, mint amit benne láttam. Amikor ránéztem, valami más is volt ott. Ahol állt, olyasmit láttam, ami egy férfi testére hasonlított, csak az átlagosnál sokkal nagyobb és szőrösebb volt. Meztelen volt tetőtől talpig, de a feje nem tűnt emberinek, a lábait pedig paták helyettesítették. Nem az Ördög volt, de abban a pillanatban akár az is lehetett volna. Az alak feje egy kosra, az orra valamilyen farkasfélére emlékeztetett.

Iszonyatos volt, és valahogy egy volt az előttem álló kislánnyal. Ugyanannak az alaknak voltak a részei. Nem tudom pontosan szavakba önteni, de egyszerre láttam őket. Ugyanazon a ponton álltak a szobában, de mintha két külön dimenziót láttam volna egyszerre. Ha a lányt láttam, láttam az alakot is, és ha az alakra koncentráltam, közben láttam a lányt. Nem tudtam beszélni. Látni is alig bírtam. Az elmém lázadozott az ellen, amit megpróbált feldolgozni. Ijedtem már meg korábban az életem során, és soha nem voltam annál rémültebb, mint a negyedik szobában, de az még a hatodik szoba előtt volt. Csak álltam ott és néztem, bármi is volt ami beszélt hozzám. Nem volt kijárat. Csapdába estem vele. És akkor ismét megszólalt.

“David, figyelned kellett volna.”

Amikor beszélt, a kislány hangját hallottam, de a másik alak is megszólalt az elmémben egy olyan hangon amelyet meg sem próbálok leírni. Nem volt más zaj. A hang csak ismételte a fejemben ezt a mondatot újra és újra, én pedig helyeseltem. Nem tudtam, mit tehetnék. A téboly kezdett hatalmába keríteni, és képtelen voltam elfordítani a tekintetemet arról, ami előttem állt. A földre zuhantam. Azt hittem elájulok, de a szoba nem engedte. Csak azt kívántam, hogy vége legyen. Az oldalamon feküdtem, a szemeim tágra nyílva, az alak pedig engem bámult. A padlón előttem a második szoba egyik játékpatkánya cikázott.

A ház játszadozott velem. De valahogy, amikor megláttam a patkányt, az visszarántotta a tudatomat, bármilyen mélységbe is tartott, és körbenéztem a szobában. Ki kellett jutnom innen. Elszántam magam, hogy kijutok abból a házból, és élni fogok, soha többé nem gondolva erre a helyre. Tudtam, hogy ez a szoba volt a pokol, és nem voltam kész itt letelepedni. Eleinte csak a szemeim mozogtak. Rést kerestem a falakon. A szoba nem volt olyan nagy, így nem telt sok időbe, míg szemügyre vettem az egészet. A démon még mindig kísértett, a hangja egyre hangosabb lett, míg az alak meg sem moccant a helyről, ahol állt. A kezemet a padlóra tettem, négykézlábra emeltem magam és megfordultam, hogy szemügyre vegyem a mögöttem levő falat is.

Ami ekkor történt, a mai napig nem hiszem el. Az alak hirtelen a hátam mögé került, az elmémbe suttogta, hogy el sem lett volna szabad jönnöm. A lehelletét éreztem a tarkómon, de ellenálltam a kísértésnek, hogy visszaforduljak. Egy hatalmas négyszög volt a falba vésve, egy apró töréssel a közepén. A szemem előtt állt egy hatalmas hetes szám, melyet én magam karmoltam a falba. Tudtam, mi volt ez: a hetedik szobát pontosan az a fal takarta, amely néhány perccel korábban még az ötödik szobát.

Nem tudom, hogyan csináltam – talán csak az elmém játszadozott velem – de létrehoztam az ajtót. Tudtam, hogy én tettem. Az őrületemben én karmoltam a falba azt, amire a legnagyobb szükségem volt: egy kijáratot a következő szobába. A hetedik szoba pedig közel volt. Tudtam, hogy a démon mögöttem állt, de nem érinthetett meg. Behunytam a szemeimet és mindkét kezemmel megérintettem a hatalmas hetest. Toltam. Toltam amilyen erősen csak tudtam. A démon már üvöltött a fülemben. Azt mondta, sosem jutok ki. Azt mondta ez a vég, de nem fogok meghalni; vele fogok élni a hatodik szobában. Nem voltam kész erre. Toltam és torkom szakadtából üvöltöttem. Tudtam, hogy előbb vagy utóbb át fogom tolni a falat.

Összeszorítottam a szemeimet, sikítottam, és a démon eltűnt. Teljes lett a csend. Lassan megfordultam, és a szobát olyan állapotban találtam, ahogy beléptem: csak a szék és a lámpa. Visszapillantottam a hetesre és hátraugrottam. Egy ajtó állt előttem, nem az, amit én karmoltam, egy hagyományos ajtó egy hetes sorszámmal. Az egész testemben remegtem. Egy kis időmbe telt, mire elfordítottam a kilincset. Csak álltam ott egy darabig, és bámultam. Nem maradhattam a hatos szobában. De ha ez csak a hatodik szoba volt, el sem tudtam képzelni, mi várhatott rám a következőben. Egy órát is állhattam ott, miközben a hetest bámultam. Végül egy nagy levegővétellel elfordítottam a kilincset és beléptem a hetedik szobába.

Szellemileg kimerülten és testileg gyengén léptem át az ajtón. Bezáródott mögöttem, és ráébredtem, hol vagyok. Kint voltam. Nem úgy, mint az ötödik szobában, hanem ténylegesen kint. A szemeim szúrtak. Sírni akartam. A térdeimre zuhantam, és megpróbáltam, de nem ment.Végre kijutottam abból a pokolból. Nem is érdekelt az ígért jutalom. Megfordultam, és láttam, hogy az ajtó, amelyen kiléptem, a bejárat volt. A kocsimhoz siettem és hazavezettem, miközben csak arra tudtam gondolni, milyen jól fog esni egy forró zuhany.

Ahogy a házamhoz értem, furcsán éreztem magam. A VégeNincs ház elhagyásának öröme elmúlt, és a félelem lassan visszatért a gyomromba. Leráztam, mint a ház utóhatását miközben az ajtóhoz léptem. Odabent azonnal a szobámba siettem. Csak a macskám, Baskerville feküdt az ágyamon. Az első élőlény akit azon az estén láttam, és felé nyújtottam a karomat, hogy megsimogassam. Rám fújt, és megkarmolta a kezemet. Rémülten kaptam el, még soha nem csinált ilyet. “A franc essen bele, vén macska” gondoltam. Lezuhanyoztam, és felkészültem egy várhatóan álmatlan éjszakára.

A zuhany után a konyhába mentem, hogy készítsek magamnak valami ennivalót. A lépcső alján befordultam a nappaliba, és amit láttam, örök időkre a tudatomba égett. A szüleim a földön feküdtek, meztelenül, vérrel borítva. Szinte a felismerhetetlenségig csonkították őket. A végtagjaikat levágták, és a testek mellé fektették, a fejüket pedig a mellkasukra helyezték, felém fordítva. A legundorítóbb az egészben az arckifejezésük volt. Mosolyogtak, mintha örültek volna annak, hogy láthatnak. Azonnal elhánytam magam, és zokogni kezdtem. Nem tudtam mi történhetett; még csak nem is velem laktak akkoriban. Az egész káosz volt. És ekkor megláttam; egy ajtót, amely korábban soha nem volt ott. Egy ajtót, amelyre vérrel rajzoltak egy nagy nyolcast.

Még mindig a házban voltam. A saját nappalimban álltam, de valójában a hetedik szobában. A szüleim halott arcán a mosoly mintha szélesebbre húzódott volna, ahogy megértettem. Nem a szüleim voltak, nem lehettek azok, mégis pont úgy néztek ki mint ők. A nyolcas ajtó a szoba túloldalán volt, az előttem fekvő csonkított tetemek mögött. Tudtam, hogy tovább kell mennem, de ekkor feladtam. A mosolygó arcok az elmémbe vágtak; megbénítottak. Újra hánytam, és kis híján elájultam. Ekkor tért vissza a zümmögés. Hangosabb volt, mint valaha, betöltötte az egész házat, még a falak is remegtek. Nem volt választásom.

Lassan kezdtem el lépkedni az ajtó és a testek felé. Alig tudtam állni, nemhogy járni és minél közelebb léptem a szüleim testeihez, annál közelebb az öngyilkosság gondolatához is. A falak már úgy remegtek, mintha összeomlanának, az arcok viszont továbbra is mosolyogtak rám. Ahogy egyre közelebb értem, követtek a szemeikkel. Már a két test között jártam, alig pár méterre az ajtótól. Ekkor, miközben az arcok tovább bámultak, a levágott kezek mászni kezdtek felém a padlón. Új félelem söpört végig rajtam, és egyre gyorsabban haladtam. Nem akartam, hogy a fejek beszélni kezdjenek. Nem akartam hogy ugyanolyan legyen a hangjuk mint a szüleimnek. Kezdték kinyitni a szájukat, a kezek már majdnem elérték a bokámat. Elkeseredettségemben az ajtó felé vetettem magam, szinte kitörtem a keretből, majd bevágtam magam mögött. Nyolcadik szoba.

Kész voltam. Azok után amit átéltem, tudtam, hogy ez a ház már semmit sem dobhatott rám, amit nem élhetnék túl. Nem létezhetett a pokoltűznek olyan fajtája, amelyre nem álltam volna készen. Sajnos alábecsültem a VégeNincs ház képességeit. Sajnos a dolgok csak egyre felkavaróbbak, rémisztőbbek és természetellenesek lettek a nyolcas szobában.

Még mindig nehezen tudom elhinni, amit a nyolcadik szobában láttam. Ez a szoba ismét a harmadik és hatodik szobák pontos másolata volt, a székben azonban ült valaki. Néhány másodpercnyi hitetlenkedés után az elmém végül elfogadta a tényt, hogy ez az ember én voltam. Nem csak valaki, aki úgy nézett ki, mint én; David Williams volt. Közelebb léptem. Alaposabban meg kellett néznem, bár szinte biztos voltam benne. Rám nézett és könnyeket pillantottam meg a szemeiben.

“Kérlek… kérlek ne tedd meg. Ne bánts.”

“Mit?” kérdeztem “Ki vagy te? Nem foglak bántani.”

“De igen, fogsz…” már sírt. “Bántani fogsz de én nem akarom.” A székben ült felemelt lábakkal és előre-hátra kezdett hintázni. Nagyon szánalmasan festett, különösen mert én voltam az, a legapróbb részletekig.

“Nézd, ki vagy te?” Már alig választott el távolság az alakmásomtól. Eddigi legbizarrabb élményem volt, ahogy ott álltam és magamhoz beszéltem. Még nem rémültem meg, de már nem kellett sok hozzá. “Miért -”

“Bántani fogsz bántani fogsz, ha el akarsz innen menni bántani fogsz…”

“Miért mondod ezt? Csak nyugodj meg, jó? Próbáljuk meg kitalálni -” Ekkor megláttam. Az előttem ülő David ugyanazokat a ruhákat viselte mint én, leszámítva egy kis vörös foltot a pólóján, amelybe a kilences számot hímezték.

“Bántani fogsz, bántani fogsz, kérlek ne, bántani fogsz…”

Nem tudtam levenni a szememet a kilencesről. Tudtam pontosan mi volt az. Az első ajtók hétköznapiak és egyszerűek voltak, de később egyre változatosabbak lettek. A hetediket én magam kapartam egy falba. A nyolcadikat a saját szüleim vérével jelölték meg a teteimek fölött. De a kilencedik – a kilencedik egy ember volt, egy élő ember. És ami még rosszabb, ez az ember pont úgy nézett ki, mint én.

“David?” Muszáj volt megkérdeznem.

“Igen… bántani fogsz, bántani fogsz…” folytatta a sírást és a hintázást.

Hallgatott a Davidre. Én voltam ő, egészen a hangjáig. De az a kilences. Egy pár percig sétáltam körülötte, miközben folytatta a sírást. A szobának nem volt ajtaja és a hatodikhoz hasonlóan eltűnt az ajtó, amelyen beléptem. Volt egy sejtésem, hogy ezúttal a kaparás semmire sem vezet majd. Megvizsgáltam a falakat és a padlót a szék körül, alá dugtam a fejemet, hogy megnézzem van-e ott valami. Sajnos volt. A szék alatt találtam egy kést. Rajta egy cetli egy rövid szöveggel “Davidnek – az igazgatóságtól”

Az érzés a gyomromban, ahogy elolvastam ezt a szöveget valami ördögivé vált. Hányinger kerülgetett és a legkevésbé sem akartam azt a kést elmozdítani a szék alól. A másik David szüntelenül zokogott. Az elmém megválaszolhatatlan kérdések körül forgott. Ki tette ezt ide és honnan tudták a nevemet? Nem is említve az apró tényt, hogy miközben a padlón térdeltem, a székben is én ültem és sírva tiltakoztam az ellen, hogy kezet emeljek magamra. A ház és a tulajdonosai egész idő alatt játszottak velem. A gondolataim visszatértek Peterhez, és hogy vajon eljutott-e erre a pontra. Ha igen, akkor ő is talált egy zokogó Peter Terry-t ebben a székben hintázni… Kiráztam ezeket a gondolatokat a fejemből; nem számítottak. Kivettem a kést a szék alól és a másik David rögtön elhallgatott.

“David” kezdte az én hangomon “Mit fogsz csinálni?”

Felemelkedtem a padlóról, kezemben a késsel.

“Ki fogok jutni innen.”

David még mindig a székben ült, de már nyugodt volt. Felnézett rám egy halvány vigyorral. Nem tudtam eldönteni, hogy nevetni fog, vagy megpróbál megfojtani. Lassan felállt a székből és megállt előttem. Hátborzongató volt. A magassága de még a tartása is pontosan megegyezett az enyémmel. Éreztem a tenyeremben a kés nyelének gumi borítását és szorosabban markoltam. Nem tudtam mire terveztem használni, de éreztem, szükségem lesz rá.

“Most” a hangja ekkor kicsit mélyebb lett az enyémnél “én foglak bántani téged. Bántani foglak és itt foglak tartani.” Nem válaszoltam. Csak elrugaszkodtam és a padlóra löktem. Rámásztam és lenéztem rá, kés a kézben, szúrásra készen. Felnézett rám, halálra rémülten. Olyan volt mintha tükörbe néznék. Ekkor visszatért a zümmögés, halkan és távol, de éreztem mélyen a testemben. David felnézett rám és én lenéztem magamra. A zümmögés erősödni kezdett és valami elpattant bennem. Egyetlen mozdulattal belevágtam a kést a mellkasán levő foltba majd végighasítottam. Sötétségbe borult a szoba és zuhanni kezdtem.

A sötétség úgy vett körül, ahogy azt még addig nem éreztem korábban. A negyedik szoba sötét volt, de még csak meg sem közelítette azt, ami itt magába nyelt. Egy idő után már abban sem voltam biztos, hogy zuhanok-e egyáltalán. Súlytalan voltam, beborított a sötétség. Mély szomorúság tört rám. Elveszettnek éreztem magam, depresszívnek és készen arra hogy véget vessek a saját életemnek. A szüleim látványa kísértette az elmémet. Tudtam, hogy nem volt valódi, de láttam és az elmém már képtelen volt különbséget tenni, mi a valóság és mi nem. A bánat csak egyre erősebb lett. Úgy tűnt, napokig voltam a kilencedik szobában. Az utolsó szoba. És tudtam, mi volt ez – a vég. A VégeNincs háznak volt vége és én elértem. Ebben a pillanatban feladtam. Tudtam, hogy örökké ebben a köztes állapotban fogok maradni, a sötétséggel egyetlen társamként. Már a zümmögés sem jött, hogy bennem tartsa az értelmet.

Elveszítettem minden érzékszervemet. Nem éreztem magam. Nem hallottam semmit. A látás teljesen használhatatlan volt. Próbáltam valami ízt felismerni a számban, de semmit sem ízleltem. Testetlennek és elveszettnek éreztem magam. Tudtam hol voltam. Ez volt a Pokol. A kilencedik szoba a Pokol volt. És ekkor megtörtént. Egy fény. Egy tipikus alagút végi fény. Hirtelen talajt éreztem a lábaim alá emelkedni és mire észbe kaptam, már álltam. Pár másodpercig próbáltam összeszedni a gondolataimat, és lassan elindultam a fény felé.

Ahogy közel értem hozzá, alakot öltött. Egy függőleges nyílás volt egy jelöletlen ajtó szélén. Lassan beléptem rajta és ott találtam magam ahonnan indultam: a VégeNincs ház előterében. Pont úgy maradt ahogy hagytam; még mindig üresen, gyerekes halloweeni kellékkel díszítve. Mindazok után amik velem történtek, még mindig tudtam, hol vagyok. Néhány másodperc után szétnéztem hogy valami eltérést találjak. Az asztalon egy sima, fehér boríték hevert, rajta a kézzel írt nevemmel. Kíváncsian, ám még mindig óvatosan kinyitottam. Egy kézzel írt levél volt benne.

David Williams,
 Gratulálunk! Ön kijutott a VégeNincs Házból! Kérjük fogadja el ezt a díjat mint jutalmat rendkívüli teljesítményéért.
 Tisztelettel,
 A vezetőség

A levél mellett volt öt darab 100 dolláros bankjegy.

Nem tudtam abbahagyni a nevetést. Úgy tűnt, órákig folytattam. Még akkor is nevettem, amikor kisétáltam a kocsimhoz, és nevettem, miközben hazavezettem. Nevettem, amikor megálltam a garázsfelhajtómon. Nevettem, amikor kinyitottam a házam ajtaját, és megpillantottam egy apró tízest a fába karcolva.

Írta: Brian Russell
Fordította: Zoo_Lee

Be the first to comment on "TranslatePasta #01 – VégeNincs Ház (NoEnd House)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.