Better Watch Out (2017)

Az ausztrálok évről évre megörvendeztetnek bennünket néhány említésre méltó alkotással, így aztán nem véletlen, hogy szerkesztőségünk idén összeállított egy top 10-es listát a távoli kontinens horrorfilmes felhozatalából. Igazán érdekes és egyedi hangulat jellemzi az ott készült darabokat, ezúttal a szezont kissé megelőzve egy karácsonyi home invasion és slasher mixet mutatnék be, ami leginkább a Reszkessetek, betörők!, a Funny Games és a Sikoly furcsa szerelemgyermekére hasonlít.

Az Ünnepek környékén játszódó horror-vígjáték története végtelenül egyszerű. Ashley (Olivia DeJonge) hamarosan eköltözik a nagyvárosba, de még mielőtt összecsomagolna, vállal egy last minute bébiszitterkedést régi családjánál. Az átlagos külvárosi família kamaszfia, Luke (Levi Miller) azonban fülig szerelmes a leányzóba, így szülei hiányában mindent bevett, hogy megszerezze magának a dögös felvigyázót.

Természetesen a korkülönbség miatt esélye sem lehet a lánynál, de hamarosan a pizzarendelés és az ijesztő film nézegetés lesz a legkisebb problémájuk. Néhány szokatlan dolog után Luke legjobb barátja, Garrett (Ed Oxenbould) újra visszakerül a házba, de a legnagyobb meglepetés ezután éri főhőseinket. Ashley és Luke hamarosan az életükért küzdenek a falak között, de ez bizony csak a viszontagságok kezdetét jelenti a fiatal lány számára. Sokkal többet nem szeretnék elárulni a történetről, mivel van benne néhány kellemes csavar.

Chris Peckover (Undocumented) második egészestés rendezése összességében meglepően jól teljesít, a klisés alapsztori ellenére egészen szórakoztató szűk másfél órában lehet részünk. Persze óriási megfejtést nem érdemes várnunk tőle, de azért egyszeri megtekintésre tökéletesen alkalmas. A film home invasion szegmensei nem sikerültek túl acélosra, már kezdtem volna kaparni a falat, amikor szerencsére más vizekre eveztek az alkotók.

Némi meglepetés, hogy színész fronton elég gyenge az összkép, pedig a főszereplők közül ketten is remekül alakítottak M. Night Shyamalan szuper found footage horrorjában (A látogatás, 2015). Ha sikerült volna ezen a téren kiemelkedőt nyújtaniuk, akár még egy erősen ajánlott darab is összejöhetett volna, de ettől függetlenül mindenképpen érdemes nekifutni. Túlzottan sok ennél erősebb karácsonyi horrorfilm úgy sem lesz idén, az elitisták be is tárazhatják a közelgő Ünnepek idejére:)

10/7

afiaf

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "Better Watch Out (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.