Maggots (2017)

Már maga Bob Bragg (Swamp Terror, Sasquatch Terror) minimális pénzből készült sci-fi-jének posztere is olyan szinten igénytelenül összedobott, hogy az mindenféle jóízlésű filmrajongót messze űzne a megtekintésétől. Persze engem nem, mivel én alapból imádom az ilyen legalja-kategóriás ergya mocskokat – főleg, ha azok nélkülöznek mindenféle (hagyományos értelemben vett) filmes eszközt.

Egy galaxisban zajló brutális háború következményeként ezek az űrből érkező féregszerű valamik már Földünket is elérték, és szinte bárhol felbukkanhatnak. Játékidőnk alatt végig ezt próbálják alátámasztani borzasztóan ingerszegény – szinte egész végig külső helyszínen rögzített – szituációk és kényszeres dialógusok közepette, gyalázatos színészkedésekkel és bármiféle élvezeti érték nélkül.

A filmünk gyakorlatilag nézhetetlen – mármint egy normális filmekhez szokott néző szemszögéből. Aki viszont erőszeretettel legelteti szemeit igénytelen hulladékokon, annak szerintem meg sem fog kottyanni, ahogy szörnyeink időként a képernyő sarkából felbukkanva torzított hangon kacarásznak, és borzalmasan animált CGI-vérben pancsolva meg-megölnek néhány senkiházi statisztát. Néhány jelenetben pedig egy féreg-kelléket használnak a támadásokhoz, illetve csámcsogáshoz hasonlító bejátszást. És persze az ő szemszögükből szintén láthatunk, mert ugye a hexagon-szűrő is kimaradhatatlan elem a monster-moziknál.

Nyilván ők sem gondolták komolyan ezt az egészet – nehéz is lenne elhinni -, mert olyan szinten csapnivalóan amatőr, hogy bárki simán összedobhatna egy hasonlót otthon, de ez a hetven perc akkor is borzasztóan hosszúnak tűnik. Főleg a kretén filmzenék és idétlen röhögések tükrében, amikor a vége felé már ház méretű óriás-kukacok jelennek meg. Aki ennek ellenére mégis ég a vágytól, hogy megnézze ezt a hulladékot, az melegítsen be előtte a Birdemic-kel, haha!

Értékelés: 3/10

eyescream

        

Be the first to comment on "Maggots (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.