Marvel Zombies: Dead Days (2007)

A Marvel Zombies, vagyis egy földönkívüli vírus hatására bezombult szuperhősök koncepciójának következő epizódja csupán egyetlen füzetben realizálódik, de mind grafikailag (Sean Philips), mind történetében (Robert Kirkman) szórakoztató időtöltést tud biztosítani azoknak a rajongóknak, akik kíváncsiak a Marvel Zombi Univerzum cselekményeinek kezdetére.

A történet a Marvel Zombies vs. The Army of Darkness második füzetének cselekménye közben veszi fel a fonalat. Vagyis a Colonel America által megfertőzött Pókember próbálja megmenti szeretteit, több-kevesebb sikerrel, és miközben a bezombult Bosszúállók rátámadnak Xavier professzor iskolájára, és az X-menek megpróbálják visszaverni őket, addig a Fantasztikus Négyes Reed Richards-ja siratja She-Hulk által legyilkolt gyerekeit. Szóval már ebből is láthatjuk, elég nagy a baj.

Később Magneto tanácsára Tony Stark, Bruce Banner és Reed Richards megpróbál valamiféle ellenszert kreálni, de aztán ez utóbbi arra gondol, hogy valójában ez nem is egy ragály, nem egy kór, hanem talán az evolúció új lépcsőfoka a túléléshez, és megzavarodva megharaptatja magát, sőt a Fantasztikus Négyes többi tagját is megfertőzi.

Tony Star közben eközben egyetlen menekülési útvonalként megépít egy alternatív világok közötti átjárót, hogy a megmaradt hősökkel lelépjenek, de Fury aztán szabotálja az egészet, mert úgy hiszi, hogyha meg is tudnának szökni, magukkal hurcolnák a vírust más világokba. Inkább szétverik a gépet, és halálukig harcolnak a bezombult túlerővel szemben…

A Dead Days igazából nem egy független epizód, hanem a már megtörtént eseményekhez nyújt egyfajta kiegészítést, ha úgy tetszik, körképet. Különféle egyidejű események zanzásításával próbálják még inkább nyomatékosítani, hogy mekkora fenyegetést jelent ez a zombi-vírus. Nekem például bejön, hogy nincs az eseményeknek egy konkrét főszereplője, csak különféle karakterek bukkannak elő éppen aktuális helyzetekben. Maga a grafikára szavam nem lehet, de a panelokkal is minden oké, és ahogy már írtam ez egy one-shot kiegészítő történet, szóval a követelményeknek tökéletesen megfelel.

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Marvel Zombies: Dead Days (2007)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.