Death Race 4: Beyond Anarchy (2018)

Hogyan lehet a Death Race sorozatot még extrémebb szintre emelni? Adjunk hozzá egy karakteres főszereplőt (Zach McGowan) egy erősen Mad Max-es világban, meztelen bombázókat, poénos verdákat, gyilkos bohócokat, még több tüzet és robbanást (és természetesen hozzuk vissza az elmaradhatatlan Danny Trejo-t is). A Tremors utolsó két részét jegyző Don Michael Paul egy őrjöngő, véres, vicces “B” kategóriás Halálfutamra hívja el a Kedves Olvasókat a sorozat negyedik részében!

A Halálfutam sorozatot az 1975-ös Death Race 2000 nyitotta meg, amiben David Carradine és Sylvester Stallone (!) gázolt át mindenkin a Roger Corman nevéhez fűződő klasszikusban. 2008-ban Paul W. S. Anderson Jason Statham vezényletével indította újra a véres versenyt, és bár az igencsak jóra sikerül film nem volt hatalmas siker a kasszáknál, mégis megélt három direct-to-dvd folytatást. Az új sorozat már nem a “cheesy” hangulattal fogta meg a nézőket, hanem egy adrenalin bomba volt az egész film – vér, kerekek, erőszak.

A második és harmadik részben Luke Goss vette át a főszerepet, és a csökkenő budget mellett bár a színvonal sem emelkedett, de még mindig el lehetett szórakozni azon, hogyan tipor el Frankenstein mindenkit a két előzménytörténetben. Roger Corman tett még egy sikertelen múltidézést a Death Race 2050 című “zs” kategóriás ökörködésben, de ennek nem sok köze van a Paul W. S. Anderson által feltámasztott sorozathoz. Amíg a DR2000 kiérdemelte az “annyira béna, hogy jó – egyenesen klasszikus” jelzőt, a DR2050-ben sajnos csak a negatívumok maradtak meg. Bár nem a sorozat szerves része, de a Syfy Channel által méltatlanul csak 1 évadra tartott Blood Drive sorozat találta el pontosan azt a hangulatot, ami ehhez a világhoz illik.

A “Totális Anarchia” című negyedik részben (ami ezúttal nem előzményfilm, hanem folytatás) a futamot már a börtön (saját birodalmat kiépített) fegyencei szervezik, és kívülről próbálja őket megállítani a Weiland International vállalat, nem túl sok sikerrel. Miután egy direkt támadás kudarcot vall, “logikus” stratégia, hogy beküldenek egy Black Ops-os figurát (akit a Black Sails karizmatikus kalózvezére, Zach McGowan alakít), hogy győzze le Frankie-t a saját versenyében, a saját pályáján. A történetet ezúttal nem Frankenstein szemszögéből látjuk, de McGowan főszerepe telitalálat lett.

A fenti rövid összefoglalóból látható, hogy a negyedik rész szintén nem a komplex történettel próbálja megfogni a nézőket – viszont amire számíthatunk, abból kapunk is szépen: erőszak, verdák, vas, cicik és egy vérgőzős, “madmaxos” világ, amiben nincs megállás.

Természetesen lesz egy szerelmi szál is Jane (Christine Marzano), a csaposlány személyében, némi dráma is elő-elő jön, de a Totális Anarchia nem akar több lenni, mint amit a cím mutat szerencsére.

A régebbi részekből visszatér a kocsikat barkácsoló Lists (Frederick Koehler) és a Danny Trejo által alakított Goldberg is, de mellettük sok új, érdekes versenyzőt kapunk. A DR2000-ből ismert Mathilda The Hun (barbár nő), Johnny Law (rasszista német rendőrfigura), Skank – és sokan mások (még valahogyan Danny Glover is előkerült egy nagyobb szerep erejéig!).

A Death Race 4 egy bűnös élvezet ami nem fog mindenkinek bejönni, de akit nem zavar egy jó történet hiánya, jól fog szórakozni ezen a pörgős-véres folytatáson!

Értékelés: 6,5/10

(Fixxerx)

         

Be the first to comment on "Death Race 4: Beyond Anarchy (2018)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.