Sublime (2007) (Kórház a pokolban)

A 40. születésnapját ünneplő családapával, George Grieves-el mindenki rémálma történik meg. Befekszik egy kórházba egy altatásban végzett rutin beavatkozásra, és amikor felébred, kiderül, hogy a műtét félrement – és gyorsan kiderül, hogy bizony ez még csak a kezdete annak a pokolnak, ami George-ra vár! A Sublime – Kórház a pokolban méltán került be a tematikus hetünkbe, egy izgalmas, érdekfeszítő horror, ami egy olyan helyzetet vesz alapul, ami akár velünk is megtörténhet…..

A Sublime George Grieves története, aki a Mt. Abaddon (találó név) kórházba fekszik be egy rutin beavatkozásra. George egy 40 éves, boldog, jómódú családos ember, aki tart az orvosoktól némileg – ez a félelme be is igazolódik, amikor az altatásból felébredve rádöbben, hogy súlyos, visszafordíthatatlan műhiba történt….és ez még csak a kezdet, főhősünk egyre inkább megtapasztalja, hogy milyen is lehet egy valóra vált rémálom. A hely tele van fura történésekkel és karakterekkel (a dögös nővér és a gonosz/kövér kettőse például kifejezetten ötletesre sikerült), és  a fájdalomcsillapítóktól ködös utazásban nem mindig lehet eldönteni, mi a valóság, és mi az, ami csak George képzeletében létezik.

A lázálom végén kiderül, hogy Mt. Abaddon kórház sötét titkot rejt-e, tényleg emberek halnak-e meg itt, és persze van-e menekvés George számára?

A Sublime egyik legnagyobb erőssége, hogy egyedi története van, és egy olyan félelemre alapoz, ami minden emberben benne van mélyen elrejtve. A George-ot alakító Tom Cavanagh alakítása erőteljes, a végjáték meglepő és ötletes, mégis van pár olyan dolog, ami miatt nem lesz a Sublime a klasszikusok között említve. A történetvezetés kicsit lassú, Tony Krantz rendező az elsőfilmesek gyakori hibájába esik, túl sokat próbál belevinni a filmbe, és néhol a relative alacsonyabb budget is meglátszik a képi világon.

A Kórház a pokolban-t azoknak a Kedves Olvasóknak ajánljuk, akiket nem zavar egy lassabb, de ötletes mese, amiben a legrosszabb egészségüggyel kapcsolatos félelmek válnak valóra – méltó helyet kapva ezáltal a tematikus hetünkben!

Értékelés: 7/10

(Fixxerx)

         

Be the first to comment on "Sublime (2007) (Kórház a pokolban)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.