Doom Asylum (1987)

Ha éppen nincs jobb dolgotok, akkor se menjetek szabadidőtökben például egy elhagyatott szanatóriumhoz, mert esetleg a romos épület falai között bolyongva még be talál támadni titeket valami szörnyűséges alak, és akkor lesz majd nemulass! Pontosabban mulass, merthogy Richard Friedman komolytalan horror-vígjátékának pontosan az lenne a célja, hogy mindezt – illetvea a slashereket – kifigurázza!

Autóbalesetben életét veszti egy fiatal pár – egészen pontosan csak a nő, ugyanis a barátja váratlanul felpattan a boncasztalról, és miután két doktort szíven szúr, gyorsan kereket is old. Tíz évet ugrunk az időben, amikor néhány fiatal jó ötletnek tartja, ha elmennek egy elhagyatott elmegyógyintézethez. Az intézmény azonban mégsem olyan lakatlan, mint az elsőre látszik: előbb egy ritka értékelhetetlen zajmasszát produkáló bőrrucis csajtrió tűnik fel, nemsokára pedig valaki, aki egyenként kezdi leölni mit sem sejtő fiatalokat…

Filmünk leginkább mérsékelt szórakoztatást tud felmutatni, pedig minden megtalálható benne, ami csak egy bűnös élvezethez kell: olcsó helyszín, röhejes párbeszédek és persze egy förtelmes gyilkos!  Még egy slasher-hez képest sincs agyonbonyolítva, sőt mi több: fekete-fehér horrorfilmes montázzsal sikerült csak másfél órásra nyújtani az amúgy nyúfarknyi cselekményét, ahol gyakorlatilag az összes létező klisét belezsúfolták.

Nyúzott arcú killerünk orvosi eszközökben aztán nem válogat, legyen az sztetoszkóp, fúró vagy koponyafűrész, de mulatságos kockára tömörítést is láthatunk az alkotás vége felé. Bár többször láthatunk béna bábukat és túlontúl folyós vért, azonban mindezt szerencsére nem kell komolyan venni. Ugyanis a szerepüket jócskán túljátszó karakterek – főleg az a rohadt erőltetett nevetés – mind-mind szerves kellékei ennek az alibi cselekményből felépülő, kis pénzből készült parodisztikus produkciónak.

Értékelés: 6/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Doom Asylum (1987)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.