Madhouse (2004) (Őrültekháza)

William Buttler – aki többek között olyan csodafilmek szkriptjéért felel, mint a jól kezdő, de aztán földbe álló Return of the Living Dead széria 4 és 5, valamint a Gingerdead Man 1, 2 és 3  része – saját forgatókönyvéből rendezett produkciójában bemutatja, hogy néha milyen furcsa és rejtélyes dolgok történhetnek egy elmegyógyintézet falai között. Vagy éppen az alagsorban.

Clark Stevens a Cunningham Hall elmegyógyintézetbe érkezik, hogy a diploma megszerzése előtt ott töltse le gyakorlati idejét. Már az első pillanatban érzi, hogy nem stimmel valami a Dr. Fanks által irányított intézménnyel, de a java még csak ezután következik. Miközben mindenféle furcsa látomások kísértik – többek között egy szellemfiú bukkan fel a folyosókon -, valaki brutális módon sorra nyírja ki az ott dolgozókat. Ráadásul kiderül, hogy az egyik fokozattan veszélyes betegeket rejtő alagsori cellában titokban egy hosszú ideje holttá nyilvánított fazont őriznek, akinek segítségével aztán rájön a rejtélyre…

Filmünk nem véletlenül bukkan fel az ún. „mindfuck” tematikában készült alkotásokat tömörítő listákon, hiszen az egész cselekmény egy végső hatalmas csattanóra épül fel. Leginkább egy szolid költségvetésű, ám szórakoztató thriller-ként hivatkoznék rá, amiben a Lance Henriksen márkájú horrorfilmes bio-díszlet mellett olyan B/C-ligás szereplők bukkannak fel, mint Joshua Leonard (Ideglelés), Jordan Ladd (Kabinláz) vagy éppen az Amerikai Pite filmekből ismerős Natasha Lyonne.

Elmegyógyintézetes atmoszférájából még jóval többet (fenyegetőbbet?) ki lehetett volna hozni, de ennyi pénzből még így is egy csavarokkal operáló, a nagyközönség számára szerintem egyszer bőven nézhető filmet sikerült összehozni.

Értékelés: 7/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Madhouse (2004) (Őrültekháza)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.