100 Bloody Acres (2012)

Nem elég jó a trágyád, és ebből kifolyólag a konkurencia megrendelése is egyre nagyobb?! Elütött négylábúakból készült Vér és Csont fantázianévre keresztelt elegyedet még a rádióreklámok után sem igazán veszik?! És belterjes suttyó redneck létedre máshoz nem értesz a világon?! Akkor nincs mese, bizony meg kell változtatni a receptet, és az sem probléma, ha valami egészen új hozzávalót kell keresni – nagyjából ezekről a problémákról szól a most taglalt, egyedi ízű ausztrál produkció.

Három flúgos fiatal éppen egy zenei fesztiválra igyekszik, amikor kocsijuk bemondja az unalmast, és stoppolni kényszerülnek. Szerencsére éppen arra jár a Morgan-testvérek ostobábbik fele, Reg és felveszi őket. Csakhogy arra nem igazán számítanak, hogy az elhullott és/vagy gázolt állatokból növényi trágyát készítő mezőgazdasági vállalkozók (értsd: suttyó redneck) a profit reményében épp most készülnek áttérni a négylábúakról a kétlábúakra, így veszélyben az életük…

Idővel aztán nem semmi baromság kerekedik ki ebből az elsőre még elég vontatott induló, de igazán egyedi stílusú ausztrál produkcióból. Egyszer ott vannak a túszul ejtett, és trágya-alapanyagnak kiszemelt városból származó trendi fiatalok, akik a pillanatnak élnek, illetve egymás ellen ágálnak, velük szemben pedig áll a nem éppen IQ-jukról híres vidéki testvérpár, akiknek egyetlen célja, hogy rádió-reklámjuk után minél több megrendelést kapjanak, de persze közöttük is akad konfliktus bőven. Szóval ez lenne az az alapfelállás, amelyből mintegy kamaradrámai kulisszák között bontakozik ki a váratlan (és előre egyáltalán nem látható) elemeket is tartalmazó cselekmény.

Bár viszonylag kis pénzből rakták össze, bizarr poénokban és vérben elég színesre sikerült, csak ki kell várni, hogy némileg felpörögjenek az események, viszont túl nagy vagy látványos akcióra sem érdemes számítani, ugyanis a film jobbára a Morgan-tesók szolidan berendezett tanyáján játszódik, illetve annak is csak egynéhány részében. Akadnak benne karakter-fejlődések, némi szolid vérfertőzés, na és a rettentően mogorva Angus Sampson (Insidious 1,2, Fargo sorozat) vagány játéka. Delicatessen és Zöld hentesek rajongóknak különösen ajánlott, de igazából bárki próbát tehet vele, aki nem riad vissza a lassabb tempótól, és érdeklődik a kengurus kontinens horror-termése iránt.

Értékelés: 7,5/10

eyescream

Be the first to comment on "100 Bloody Acres (2012)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.