5G Zombies (2020)

Ha már az aktualitást kiaknázva a Covid-járvány közepén hirtelen előbukkant a Corona Zombies című (más trash-filmekből összeollózott, nettó 10 perces saját munkát felmutató) gyöngyszem, akkor a híradásokban mostanság rendre felbukkanó ötödik generációs vezeték nélküli hálózat, vagyis az 5G-t is pont itt volt az ideje adaptálni mindannyiunk kedvenc műfajába. Mellékesen meg kívánom jegyezni, hogy minden konteók pápája, az alakváltó reptiliánok egyeduralmát is hirdető David Icke ezt az előző két témát egyébként egészen frenetikus módon kötötte össze. Szerinte ugyanis azért tört ki a koronavírus, hogy a globális krízishelyzetbe sodort lakosság ne figyeljen fel arra, hogy a kormány titokban mindenhol kiépíti az 5G hálózatot…

Két, nem véletlenül totálisan ismeretlen alkotásokat felhalmozó  úriember – Dustin Ferguson (Camp Blood 4-5, Meathook Massacre II, Axegrinder 2, RoboWoman, Moon of the Blood Beast) és John R Walker (Ouijageist, Blood Bride and the Demons from Hell) összefogásából született meg ez az aktualitást filléres alapon meglovagolni próbáló produkció.  Azt a fikciót már Stephen King A mobil című regényében is olvashattuk – vagy az abból 2016-ban készült elég közepes adaptációban láthattuk -, hogy akár egy mobilhálózat is okozhatja az emberiség végét, öntudat nélküli zombikat csinálva a lakosságból, szóval nincs új a nap alatt.

A film története nagyjából annyiban megáll, hogy miután az emberiség nagy részét kiirtotta egy globális világjárvány (csak nem az ismerős CoVid?!), a világ kormányai összefogtak, hogy az 5G technológia bevezetésével mossák ki a még életben maradt egyének agyát… és egyben zombikat csináljanak belőlük egy új világrend hajnalán.

Az úgynevezett játékidőben zajló „cselekményben” nagyrészt mobiltelefonos bejelentkezésekből összeollózott narráció zajlik, melyben a különféle habitusú túlélők mesélnek a globális járvány utáni időszakról, és a kormány machinációjának rájuk gyakorolt hatásairól, ami a végén esetleg összeáll majd egy hűha-mekkora-csattanó keretében.  Szereplőink egyébként jellemzően a csak kicsit irritálóan nem-színészi-kvalitásúaktól az iszonyatosan gáz monológokat prezentáló karakterekig terjed.

A horror jelző nagy jóindulattal sem állja meg a helyét, de mivel a címben szerepelnek zombik, és azok ráadásul egy globális járványhelyzettel függnek össze, úgy gondolták pont beleillik ebbe a kategóriába, főleg hogy csak és kizárólag DVD-n jelent meg. Ezzel összefüggésben pedig már rájöhettetek, hogy egy ilyen otthoni szórakoztatást mímelő produkciónak egyáltalán NEM KELL igényesnek lennie. Olcsósága szinte nem ismer határokat. Elég néhány minimális CGI-spirált mutatni a megfelelő helyeken, és az mehet az érdekfeszítő trailerbe. Egyébként pedig néha vörös színű függőleges pacsmagolás az arcon, és készen is vannak a bamba hörgéseket hallató agymosott címszereplőink. Akik nettó öt percet, ha a képernyőn töltenek.

Mint említettem már, a cselekmény többi részét mindenféle monológok és sekélyesen komponált felvételek adják, kicsit sem szórakoztató módon. Az unalomfaktor egyszerűen mérhetetlen. És mindezt az igénytelenséget másfél órán keresztül húzzák. Erre nincs mentség, a kukába vele.

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "5G Zombies (2020)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.