Return to Nuke ’Em High Vol. 2 (2017)

Hosszas várakozás után, három évvel a Troma örökzöld klasszikusának feltámasztását követően elkészült végre a második – egyben befejező – epizód, mely pontot tesz a városi középiskola tőszomszédságába épített nukleáris gyorskaját előállító környezetszennyező komplexum történetének végére. Egyébiránt fogalmam sincs, hogy miért kellett két részben legyártani ezt az önmagában is súlyos agykárosodásokat okozó trash-gyöngyszemet, ami gyakorlatilag társával együtt egy kvázi-folytatás, és egy modernebb hangulatú reboot is egyben.

A második epizódban sem bíznak semmit a véletlenre: a Tromaville High Scool női zuhanyzójával indítanak és miközben fedetlen mellek tömkelegét mutatják, egy Carrie hommage közben egyik főszereplőnk vaginájából metálzenére kitörő zöld (toxikus) menstruációs folyadék kicsinál mindenkit. Majd különféle Troma-termékek világra hozatalát követően főszereplőnk megszüli az előző részben látott erőszakos szexuális esemény (kacsájával történt mélytorkozás) eredményét, egy amorf szörnyszülöttet. (Közben Lauren elkóborolt, Kevin névre hallgató kacsáját beledobják a munkások egy toxikus anyagot tartalmazó hordóba, amitől egy óriási mutáns tüskés kacsaemberré változik.)

A Tromorganic Foodstuffs Inc. üzem kegyetlen sok fárasztó baromságot művelő igazgatója, Lee Harvey Herzkauf a film egy pontján szintén megfertőződik, és zöld slejmet csorgató zombivá változik, majd később egy még félelmetesebb lénnyé transzmutálódik, és beszabadulva az iskolába a szemeiből zöld lézert ereget, és puszta kézzel tépi ki a tanulók beleit (vagy éppen orrát, nyelvét, szilikoncicijét) miközben bömböl a metál. Ezzel egyidőben az óriási mutáns kacsa is megjelenik, és elkezdi bünteti a Kretének bandáját: hol kettétépi, hol meg simán a nyálával savazza le a tagokat.

A fináléban aztán ezek ketten – mármint a kacsaember és az igazgatóból mutálódott szörny – hatalmas bunyóba kezdenek, ahol borzasztóan animált zöldes horogkereszteket és dollárjeleket meg amerikai zászlók keringenek körülöttük (amiket amúgy a szörny fingott ki magából). Végül egy lila lézerrel sikerült elpusztítaniuk a monsztert, majd kicsivel később a suli is felrobban a francba. Leszbikus házassággal zárul a cselekmény, no meg Stan Lee jótanácsaival.

Ahogy azt már a film cselekményének leírásában is próbáltam érzékeltetni, Vol 1-hez hasonló elmebetegséget kapunk; bár azt a mai napig nem értem, hogy miért nem lehetett volna ezt egy másfél-két órás játékidővel rendelkező hülyeségbe belesűríteni. Szerintem teljesen felesleges volt duplájára nyújtani a sztorit, aminek legalább 30-40%-a vállalhatatlanul unalmas és érdektelen időhúzások adják (pl. talk-show bevágások és társai), ami már nekem is kezdett bőven fárasztó lenni. Pedig én aztán bőven értékelem a sok agyament baromságot, haha! A Troma produkciókban már megszokott rengeteg csöcs mellett ezúttal akadnak férfi péniszek is, és kötelező jellegű szoftos leszbikus szex-jelenet, de amik legjobban az ember agyába égnek, azok mégis a borzasztóan olcsó és elképesztően alantas CGI-képsorok – többnyire tömény metálos zenével aláfestve. Ezek a brutálisak, nem a halálozások!

Filmünk elején röviden összefoglalják az előző epizódot, de valahol a játékidő közepén még az eredeti, 1986-ban készült moziból is bemutatnak néhány direkt hihetetlenül szarul manipulált részletet, hogy aztán később igazi Troma-kulisszatitkokat is elleshessünk, egyenesen a vágószobából. Aminek köze van mondjuk a szörnyre ejakuláló takarítószemélyzetnek…

Mint említettem, kapunk Carrie-paródiát, A bárányok hallgatnak egy kultikus jelenete (Goodbye Horses dallamával) is megidéződik egy pillanatra, de a Chaplin-féle burleszket se hagyjuk ki. Befigyel a San Diego Comic Con, és az Angry Video Game Nerd, amint éppen a Grand Theft Toxic V-tel játszik. A vízipipázó beállt Isten szerepében a pornólegenda Ron Jeremy-t láthatjuk, de néhány másodpercig Lemmy szintén feltűnik, mint az USA elnöke. Egyikük jelenléte sem számít különösebb meglepetésnek, hiszen annyiszor cameóztak már Troma-mozikban. Akárcsak a Troma-atyaúristen Lloyd Kaufman, aki az első epizódhoz hasonlóan ezúttal is a Tromorganic Foodstuffs Inc. különc és beteges dolgokat művelő igazgatóját játssza.

Kinek ajánljuk? Aki túlélte a Return to Nuke ’Em High első részét, annak meg se fog kottyanni, de a Tromával még csak most ismerkedő pelyhedző állú trash-legények azért óvatosan bánjanak vele, mert hatása elég hosszú lefolyású, haha!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Return to Nuke ’Em High Vol. 2 (2017)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.