Evils of the Night (1985)

A leginkább producerként tevékenykedő Mardi Rustam (Eaten Alive, Dracula vs. Frankenstein) egyetlen horror(szerű) rendezése ez a produkció, és az összképet nézve ez nem is nagy baj. Mert egy főleg sci-fiként hirdetett alkotást illetően azért az embernek van valamennyi prekoncepciója, és elvár(na) bizonyos zsáner-elemeket. Ha viszont ezeket is csak ímmel-ámmal – sőt leginkább ed wood-i magasságokhoz mérhető szinten – tudja teljesíteni, akkor a végeredmény sem lehet más, mint egy gyorsan és olcsón összedobott, ízig-vérig trashfilm.

A filmünk elején különféle természetközeli helyszíneken láthatunk mindenféle ravasz módon üzekedő tinédzsereket (kedvencem egyébként a víz alatti fellációt bemutató jelenetsor), akiket a film bizonyos pontjain két, ötvenes éveiben járó autószerelő fószer rabol el, és ad át egy földönkívüliek által üzemeltetett kórháznak, akik a fiatalokból kinyert vérből életüket meghosszabbító szert állítanak elő. Zseniális, nemde?! Ha pedig szökni próbálnak az intézményből, akkor a zöld és szürke színekben pompázó sci-fi uniformist viselő, miniszoknyás női személyzet egy gyűrűből zöld lézert ereget rájuk erőteljes pittyegés kíséretében, amitől megfekszenek.

Filmünk első fele szinte másból sem áll, mint unatkozva bugyuta párbeszédeket folytató, szexre éhes  fiataljaink félmeztelenül vagy éppen teljesen pucérra vetkőzve villantsanak nekünk ezt vagy azt, miközben egy-egy rövid képsor a kórház működésébe enged bepillantást. A miniszoknyában szorgoskodó „földönkívüliek” gyakorlatilag a Barbarellából vagy akár a Flash Gordonból is kiléphettek volna, annyira röhejesen igézően hitelesek, öregecske főnökük pedig mintha csak Ed Wood Jr. valamelyik haverja lenne, aki mindenképpen szeretett volna egy rövid szerepet a készülő műben.

Földönkívüli űrhajóval sajnos csak két röpke jelenetben találkozhatunk a film elején és a végén, de az effektek is kimerülnek az említett gyűrűből eregetett lézersugárban. Akad hasban landoló fúrógép meg autó alá szorult gonosztevő némi vérrel, de az ember azért ennél kicsit többet várna egy magát sci-fi horrorként hirdető mozitól. De akárhogy nézzük is ezt a másfél órát, sajnos semmi igazán földönkívülis nincsen benne, csak olcsó és blőd jelmezek, amelyek az indokolatlanul sok szex-jelenettel teletömött forgatókönyvben evickélnek magányosan.

Az Evils of the Night összességében tehát nem más, mintegy ed wood-i hagyatékként, pőre testeket is felvonultató, olcsó szórakozást biztosító, méltán elfeledett hulladék-produkció.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Evils of the Night (1985)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.