What We Do In The Shadows – 3. évad (2021)

What We Do In The ShadowsVisszatértek kedvenc házivámpírjaink, és nagy szerencsénkre az alkotók nem változtattak a bevált recepten. Úgy látszik, az új showrunner felbukkanása sem zavarta meg a kreatív csapatot, pedig ezúttal az anyafilm mindkét értelmi szerzője (Jemaine Clement, Taika Waititi) „csak” produceri teendőket látott el. A XXI. század egyik legjobb horror-komédiájából készült, 2019-ben startoló széria egy staten island-i vámpír-kvartett mindennapjait mutatja be, és abszolút nem véletlen, hogy az FX már a szezonpremier előtt bejelentette a folytatást.

Lássuk mekkora sikert aratott szerkesztőségünkben a What We Do In The Shadows aktuális felvonása!

What We Do In The Shadows

afiaf: Félő volt, hogy a harmadik szezonra kicsit kifullad a széria, de a 25 perc körüli epizódokkal operáló történet továbbra is telitalálat a fekete komédia szerelmeseinek. Az új showrunner érkezése egyértelműen érezhető, bár igyekeztek nem sokat változtatni a jól bevált formulán. A remek arány- és humorérzékkel összeállított történet ezúttal sokkal jobban fókuszált a főszálra, mint a korábbi évadok. Az óriási (és roppant hatásos) cliffhanger megalapozta az aktuális szezon hangulatát, Guillermo jóval központibb szerepet kapott a történésekben.

A kényszer hatására született diszfunkcionális család ezúttal is rengeteg kalandba keveredett, melyek közül mindenképpen kiemelkedik Nadja és Laszlo vámpír-karrierjének csúcspontja, de túlzás lenne azt állítani, hogy a vámpír főtanács vezetése zökkenőmentesen alakult volna. Személyes kedvencem az atlantai kaszinós túra volt, de a The Wellness Center is igazán pazar lett. Sajnos útközben búcsút kellett mondanunk egy főszereplőnek, de a szezonzáró cliffhanger rengeteg új lehetőséget nyitott meg a negyedik évad számára. Kérem a következőt! 8/10

What We Do In The Shadows

fixxerx: A kedvenc vámpírjaink új kreatív gárda mellett tértek vissza. És bár ezúttal nem volt sem akkora egyediség a történetek mögött mint az első évadban, sem olyan szintű cameo-k, mint a másodikban – de mégis szórakoztató 10 részt kaptunk. Az erős kezdés után egy kicsit talán kevésbé kiemelkedő részek következnek az évadban, majd az erős lezárás úgy fest új irányba viszi tovább a sorozatot. A legtöbb epizód ezúttal már nem a házban játszódik – és a folyamatosan új helyszínek és új történetszálak színesítik a történetet.

Guillermo kivételével a többi karakter nem változott sokat. Amíg a második évadot nálam egyértelműen Colin Robinson vitte el, a harmadik évadban Nandor hozza a legviccesebb jeleneteket – de több régi ismerős is visszatér! Kicsit az volt az érzésem, hogy a történetből kihozták már a jelenlegi helyszínen a jelenlegi gárdával azt, amit lehetett – egy kis vérfrissítés jól jön a negyedik évadra majd, de továbbra is az egyik legszórakoztatóbb sorozat a What We Do in the Shadows. 7/10

What We Do In The Shadows

eyescream: A harmadik évadnak mindenképpen jót tett az új showrunner: mintha kissé új erőre kapott volna a poénok és ötletek tekintetében egyre inkább a fáradság jeleit mutató széria. A vámpírtanácsos főszál ezúttal nagyobb tereket és újabb lehetőségeket hozott, amelyeket igyekeztek az írók részről-részre ki is aknázni, azonban sajnos még így is becsúszott egy-két bőven tölteléknek szánt, kevésbé szórakoztató és/vagy ingerszegény epizód – mint például a némileg izgalmas induló, aztán totál érdektelenségbe forduló szirénes történet.

Emellett a csoportkohézió is átrendeződik: végre Guillermo több lehet, mint amit nagy általánosságban megszokhattunk tőle. Beköszön a filmből ismerős, Taika Waititi által játszott karakter, visszatért néhány előző évadban feltűnt vicces mellék-szereplő, az évad egyik leghumorosabb részében pedig láthatjuk Nandor (és az alakjában próbálkozó lakótársai) béna csajozási kísérleteit. Az összképet nézve hozza az előző évadok színvonalát, viszont a fináléban végbemenő események miatt baromi kíváncsi leszek, hogy folytatódik vérszívóink komolytalan története. 7/10

What We Do In The Shadows

Ahogy olvashattátok mindhármunk kellően jól szórakozott a What We Do In The shadows harmadik évadán, úgy hogy nagyjából egy év múlva jelentkezünk a folytatás értékelésével!

Be the first to comment on "What We Do In The Shadows – 3. évad (2021)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.