Orgyilkos osztály 9 – Csontdaráló (2022)

Rick Remender és Wes Craig világhírű képregényének (40-44 számokat tartalmazó) kilencedik kötetében a Haláltanok Királyi Iskolájába visszatért Marcus és Maria kapcsolata ismét meggyengülni látszik. Míg ki-ki a számára szimpatikus partnerrel kezd különféle kapcsolatot kialakítani, addig a körülöttük lévő számtalan karaktert sem kell félteni, a háttérben mindenki elfoglalja magát az ügyes-bajos dolgokkal.

Visszatérésük óta Marcus és Maria párosa még töretlenül népszerű a diákok körében, azonban kettejük között már egyre kevésbé működik a kémia. Míg Maria a kartell legújabb üdvöskéjével, Stefanóval találkozgat, addig Marcus halott barátja, Willie húgával kezd el lógni. Időközben Saya is visszatér az iskolába, ám súlyos törvényszegése miatt nemcsak, hogy kegyvesztetté válik, hanem Lin mester egyenesen holtan szeretné látni – ezen tényt csak Maria hirtelen döntése akadályozza meg. Shabnam és bandája szintén kezd összeomlani, Helmut és Tosawhi pedig elmennek beteljesíteni a halott Petra utolsó kívánságát: leszámolni apja szektájával.

Ahogy olvasható, nyolcadik kötetben elég sok minden történik egyszerre. Marcus és Maria lassú széthúzása mellett tanúi lehetünk többek között Viktor kései karakterfejlődésének, Zenzele és Tosawhi friss egymásra találásának, Shabnam pedig megint csak keveri a… Marcus sötét kesergései mellett akadnak azonban néhol vidámabb, de legalábbis emlékezetesebb pillanatok: társadalomkritikai válaszreakció a vidámparkban vagy éppen a templom pincéjében tartott elképesztő, állatias orgia.

A fő történetszál végül Stefano hétvégi házában tartott bulin csúcsosodik ki, ahova nem várt vendégek is betoppannak, és az utóbbi kötetek tendenciájának folytatásaként ismét elbúcsúzhatunk néhány szereplőtől…

A könyvért köszönet a FUMAX kiadónak, akiktől ITT tudjátok megrendelni a kötetet.

Értékelés:  8/10

eyescream

Be the first to comment on "Orgyilkos osztály 9 – Csontdaráló (2022)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.