Killer Eye (1999)

Különféle használati tárgyak mellett a horrorfilmes szakma az emberi testrészeket sem kíméli, ha az életre keltésük általi rémisztgetés a cél. Szóval ez nem annyira ritka. Ám ha valaki egy ismeretlen dimenzióból származó grandiózus lebegő szemgolyóról készít filmet, ami ráadásul kanos, és vibráló csápjaival kezd el mindenféle nőket molesztálni meg erőszakolni, az már ugye kevésbé számít mindennaposnak. Na, most egészen véletlenül egy ilyenről lesz szó.

Egy társasház eldugott sarkában egy szakember kísérlete félremegy, és távcsőre emlékeztető csodakészülékével egy utcáról becitált szerencsétlen srác szeméből egy hatalmas repkedő szemgolyót varázsol egyenesen a nyolcadik dimenzióból. Sokáig senkinek sem tűnik fel ez az egyébként szellőzőjáratokon át közlekedő irdatlan látószerv, aki első útja során megpillant néhány női ivarszervet ábrázoló rajzot, és ettől hamar kanos lesz. Igen, jól hallottátok. Szerencsére hamar megtalálja a három helyszínből álló társasház mindkét vetkőzés-kompatibilis hölgyeményét és elektromosságot sugárzó csápjaival felváltva izgatja és elégíti ki őket. Ja, és egyikük se veszi észre, hogy egy gigantikus szem pulzáló kocsánya matat rajtuk-bennük. Aki pedig nem szempatikus a nem e világból származó jövevény számára, azt a szemgolyó íriszéből gomolygó zöld villámokkal cikázza alázatossá, a film vége felé pedig már rá támadó embereket tüntet el a másik dimenzióba. Majd mintegy ad hoc zárásként visszateleportálódik a saját birodalmába a sok másik szemhez. Röviden ennyi a hatalmas sztori.

A többnyire televíziós produkciókban tevékenykedő és iszonyatos olcsó alja-horrorokat jegyző David DeCoteau gyöngyszeme a Full Moon Entertainment égisze alatt látta meg a napvilágot, amely tökéletes választás arra az esetre, ha az ember féktelenül rajong színvonaltalan olcsó gagyikért. Merthogy ez a legendás stúdió csak az ilyen ergya bábos-babás nulla költségvetésű szemétben utazik, abban viszont tagadhatatlanul vérprofi.

Minimális díszletek és kritikán aluli színészi játék, ami elsőre feltűnhet, valamint a tény, hogy a ruhátlanul mímelt erotikus jelenetek közben olyan brutális a vágástechnika (dinamikája és minősége egyaránt), hogy majd kifolyik az ember szeme. Pedig a lányok nem túl csúnyák, egyébként. Szerencsére a párbeszédek is röhejesek (vagy egyáltalán nincsenek), ez mondjuk pont nem zavaró a minimálisan vékonyra írt, faék kompexitásával bíró forgatókönyvben. Megjegyzem, egy ilyen koncepciót eleve lehetetlen komolyan venni, ők meg már csak azért sem erőlködtek.

Na de a szem, az valami elképesztő! Adott tehát egy ismeretlen dimenzióból származó monumentális szemgolyót, amit az elején a saját, normális méretű szeméből kapar ki a srác. Ennek a hirtelen megnövő szemgolyónak alapjáraton elektromos áram folyik a szemében és nem csak ott: hosszúra elérő csápjaival nőket baszkurál a többszörös orgazmusig. Meg engedetlen férfiakat villámoz, de ezt már mondtam. Látszólag hallottat is feltámaszt, mert azt is tud, hurrá. Szóval multifunkciós. De nem szabad a szemébe nézni, ezt szereplőink is hangsúlyozzák a fináléban. Viszont ha belevilágítasz a szem szemébe, az meg tudja zavarni. Ezenkívül halkan tud repkedni, alig lehet észrevenni, hogy ott lebeg mögötted. Egyszerűen zseniális! Ha tehetitek, könyörgöm, nézzétek meg, legalább egyszer az életben, mert ekkora brutális baromságot bizony LÁTNI KELL!! Egyébként évekkel később készült egy kvázi-folytatása is, ha valaki annyira belejött a szemezésbe, muhaha!

Értékelés: szemrevaló szemét

eyescream

Be the first to comment on "Killer Eye (1999)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.