Cocaine Shark (2023)

Amíg a hulladékfilmek fanjai tűkön ülve várják a Cracoon nevű mosómedvés marhaságot, addig a radar alatt szinte a semmiből úszott be a kokaincápa. A mainstream közönség figyelmére igényt tartó Kokainmedve abszurdig felturbózott koncepciója szinte azonnal megdobogtatta az olcsó és elképesztően igénytelen trágyamozi-gyárosok szívét, így üdvözöljétek köreinkben az instant foskupacok előállításában évtizedes rutint szerzett Mark Polonia legújabb, embert próbáló ergya rutinmunkáját.

Filmünkben bemutatott cudar urbán drogmaffia legújabb kábítószere a HT25 névre keresztelt brutális cucc, melyet titkos laboratóriumban fogva tartott cápákból kísérleteztek ki, azonban egy robbanás után ezek a mellékhatásokban túltengő vérszomjas lények kitörnek börtönükből…

Főszereplő nyomozó álomba ringatóan dögunalmas narrációjával vánszorgó cselekmény – merthogy az ő visszaemlékezéseiből elevenednek meg az események – inkább valamiféle tudományos krimiszerűséget tár elénk, mintsem a szokásos filléres ergya-horrort, amelyben ritkaságszámba megy, ha véletlenül felbukkan a brutálisan elcseszett kinézetű odavetített cápahibrid. Címszereplő lényünk ugyanis mellső lábai rákollóvá alakultak, mozgása során póklábakat használ, relatív hosszú nyakát össze-vissza tekergetni, de ha ez mind nem lenne elég, feje tetején található kis antennája pedig megint csak tesz róla, hogy esélytelen legyen röhögés nélkül kibírnunk a minimális feltűnését. (Az egyéb kísérleti jószágok vágóképei megint csak fenomenálisra sikerültek.)

Minimális pénzből forgatott, amatőr díszletek között felvett ostoba dialógusok és ügyefogyott jelenetek között bukdácsolunk, totális punnyadás az egész, minden egyes percre. Az már csak tényleg hab a tortán, hogy poszterén látható ragadozó köszönőviszonyban sincs filmbeli társával, de hát aki egyszer látott már életében Mark Polonia produkciót, az tudja miről van szó.

Iszonyatosan mellément próbálkozás, úgyhogy ha valaki a Kokainmedve olcsó és bazári trash-változatára kíváncsi, akkor türelemre intem, ugyanis van még remény. Felkészül a Crackodile, Cracksquatch, illetve a Methgator.

Értékelés: 2/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Cocaine Shark (2023)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.